Plyta glowna:
Chassis: LD/PD73/75A
EAX35231404(0)
07.06.13
H.M.D. N.C.B.
Na zlaczu P900 wystepuje zwarcie nozki pin 6 z masa (tutaj badalem miedzy 4-6).
Nie wydaje mi sie, zeby tutaj powinno przewodzic na ERR i GND.
Dodano po 3 [minuty]: Zasilacz jest:
Rev 1.2
07. 5. 7
P/N: EAX31245201/13
Dodano po 13 [minuty]: Ponadto telewizor ma te wade, ze trzeba poczekac chwile zanim czerwona dioda zapali sie i transformator od zasilacza piszczy (chyba jest zwarcie).
Po wlaczeniu dioda zmieni kolor na mrugajacy zielony po czym stale swieci.
Ekran nie swieci tak jasno jak wczesniej i mozna zmieniac parametry pilotem jednak po czasie ok. 2 minut od podanego na wejscie jakiegokolwiek sygnalu video, zaczyna obraz znieksztalcac i powstaje jakby caly zamglony kolorystycznie. W tym tez momencie, pilot ani przelaczniki nie dzialaja i wylaczanie. Jedynie po wyjeciu wtyczki z gniazdka sieciowego zadziala. To wszytsko co wiem. Ewentualnie cos sprawdzic, jakis element, ktorego zaniedbalem na plycie glownej. Wszelkie informacje mile widziane.

Nie jestem az taki dobry w usuwaniu zwarc a mysle, ze wspomniana wada to wlasnie na plycie glownej poniewaz zwarcie nie zaniknelo po odlaczeniu zasilacza. Odlutowalem SMD kondensator C955, ale bez skutku. Dalej pomiedzy punktami lutowniczymi wystepuje przewodnosc i brak napiecia po wlaczeniu telewizora. Stad chyba to piszczenie transformatorka z zasilacza. Po przylozeniu ucha wyglada, ze piszczy wlasnie z modelu LS-003 SC-038.SC0738C Clover Hitech Co.Ltd.