logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 32LC46 -ZC: Zacinanie obrazu i dźwięku, podejrzenie zasilacza

kiha 10 Mar 2020 19:30 672 5
REKLAMA
  • #1 18522904
    kiha
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Witam Posiadam TV LG 32LC46 -ZC i od jakiegoś czasu zaczął się przycinać obraz i dźwięk. Robi się co jakiś czas stop-klatka (zatrzymuje obraz i głos) niekiedy w ogóle ginie, obraz staje się czarny by po sekundzie czy dwóch powrócić na nowo. Sądziłem że przyczyną jest antena lub dekoder. Podłączyłem pod nie inny TV i wszystko działa ok. W/g mnie przyczyna leży po stronie zasilacza telewizora, problem z utrzymaniem stabilnych napięć. Prosił bym o ewentualne porady lub sugestie. Z góry dziękuję>
  • REKLAMA
  • #2 18522919
    bazi1962
    Poziom 21  
    Ocena: 142
    kiha napisał:
    W/g mnie przyczyna leży po stronie zasilacza telewizora, problem z utrzymaniem stabilnych napięć.

Mylisz się.

kiha napisał:
    Podłączyłem pod nie inny TV i wszystko działa ok.

To o niczym nie świadczy.

kiha napisał:
    problem z utrzymaniem stabilnych napięć.

Wyjaśnisz co masz na myśli?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 18541935
    kiha
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    TV otworzyłem i na płycie zasilacza okazał się napuchnięty kondensator elektrolit C210 (1500micro/35V) wymieniłem go obraz jakby przestał skakać ale po kilku minutach gaśnie. Dźwięk jest i podświetlanie jest obrazu brak. W takiej sytuacji przestaje reagować na przyciski na TV pilot reaguje (choć nie zawsze). Niekiedy trzeba wyciągnąć wtyczkę. Wystarczy poczekać z pól godziny i ponownie załapie na jakieś 2-3 minuty.Proszę o pomoc
  • #6 18543149
    GanCegall
    Poziom 38  
    Ocena: 1626
    kiha napisał:
    TV otworzyłem i na płycie zasilacza

Jak już otworzyłeś to wpisz łaskawie jego oznaczenia, komuś kiedyś się przyda, nie myśl tylko o sobie...
    kiha napisał:
    pilot reaguje

Jak to pilot reaguje na TV? Brak znaku przestankowego powoduje różną interpretację.
REKLAMA