logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Antena DVB-T - jaką antenę w moim przypadku, Tarnawatka - Zamość

kuba4911 08 Lut 2015 15:53 2007 1
REKLAMA
  • #1 14417775
    kuba4911
    Poziom 10  
    Ocena: 18
    Witam. Obecnie używam zwykłej anteny siatkowej powieszonej na zewnątrz na drewnianym maszcie zakopanym w ziemi wraz z takim zasilaczem:
    Chcę ją usunąć ze względów estetycznych. Wrzuciłem antenę na strych pod blaszany dach i odbiera mi TVP1, TVP2 oraz inne z MUX3 i MUX2 ale na MUX1 takie jak Polsat, TVN już nie. Gdy odchylę około 10-15* na prawo jest zmiana. Poziom sygnału jest na poziomie 68% a jakość 72%. Na zewnątrz odbierało wszystko.
    W antenie siatkowej znajduje się płytka SWA-9:
    Czy jest możliwość żeby ustawić to tak aby odbierało wszystkie kanały na posiadanym sprzęcie? Ewentualnie jaką antenę kupić żeby można było powiesić na strychu lub na kominie(małe wymiary wskazane) oraz kabel i złączkę do TV na taki kształt jak jest zdj z zasilaczem.

Poniżej moja lokalizacja i ukształtowanie terenu. Proszę o pomoc.
    Antena DVB-T - jaką antenę w moim przypadku, Tarnawatka - Zamość Antena DVB-T - jaką antenę w moim przypadku, Tarnawatka - Zamość
  • REKLAMA
  • #2 14418661
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2931
    Nie znajdziesz lepszej anteny a i siatkowa, po rozebraniu i wyrzuceniu tego co zbędne jest anteną mało zauważalną. Co pominąć opisywałem wielokrotnie na elektrodzie.

Cytat:
    Chcę ją usunąć ze względów estetycznych.
    ??????????? jaśniej!
REKLAMA