logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother HL-1040 - toner trawiony przez wytrawiacz, co zrobić?

raci 16 Maj 2005 18:02 1356 3
REKLAMA
  • #1 1498001
    raci
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam szanownych forumoiczów.
    Niedawno nabyłem sobie drukarkę jak w temacie, po przeczyszczeniu nawet ładnie drukuje tyle że mam mały problem. Chodzi o to że potrzebuje jej do sporządzania wydruków na papierze kredowym w celu późniejszego nałożenia na laminat i wytrawienia. Problem polega na tym, że wszystko idzie dobrze, tylko że wytrawiacz trawi toner. Toner raczej był uzupełniany i chciałbym się dowiedzieć czy wsypanie tonera przeznaczonego dla tej drukarki rozwiąże problem, czy przyczyna może tkwić w innym miejscu, a jeśli tak to gdzie? Z góry wielkie dzięki.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1499195
    daniel75
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Nie wiem jaki jest kartridz w tej drukarce ale w mojej 1060 jest wymieniany pojemnik z samym tonerem. Poprzednio kupowałem sam proszek i sam wsypywałe, bo nie jest to trudne. Jakość nie była zadowalająca ale szukałem przyczyn w zzużytym bębnie
    Jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłem kolosalną różnicę po włożeniu oryginalnego pojemnika z tonerem. Jakość rewelacyjna (no ale kosztem 2xwiększym)
  • REKLAMA
  • #3 1500188
    wladekp
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    do Brather-ów trudno dobrać alternatywny toner tylko nieliczne się sprawdzają ale miałem również przypadki że oryginał też był kiepski
    co do wytawiania nie bardzo rozumiem - wydrukuj na kliszy i zrób naśietlanie - będzie ok
  • #4 1502153
    raci
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Co do wytrawiania, to metoda z papirem kredowym najbardziej mi odpowiada (ze zględów ekonomicznych głównie), no i jakość też jest dobra. Tyle że do tego to musi być ładny wydruk no i toner którego wytrawiacz nie strawi. Spróbuje kupić nową kasetę z tonerem. Dzięki za odpowiedzi.
    Pozdrawiam
REKLAMA