Witam czcigodnych.
Najpierw krótko, po kolei i na temat:
-całkowicie przywróciłem system z recovery,
-zmieniłem rozmiar partycji za pomocą "EASEUS Partition Master",
-ponownie przywróciłem system z recovery,
-zniknął dysk D,
-komunikat invalid recovery area,
-brak możliwości instalacji jakiegokolwiek programu, oraz innych zmian.
Teraz małe rozwinięcie:
W powyższym laptopie wykonałem całkowite przywrócenie systemu z partycji recovery.
Wszystko poszło dobrze.
Jednak dysk C miał rozmiar około 176GB i postanowiłem go zmniejszyć programem "EASEUS Partition Master".
Używałem tego programu już wielokrotnie i bezproblemowo na XP.
Z dysku C odjąłem GB, dodałem je do dysku D i zapisałem zmiany.
Postanowiłem wykonać całkowite przywracanie systemu jeszcze raz.
Znów na pierwszy rzut oka wszystko poszło jak należy, ale po chwili zorientowałem się, że nie ma dysku D.
Chciałem wykonać ponownie całkowite przywracanie systemu, ale wyskakuje komunikat: "Invalid Recovery Area".
Przy ponownej instalacji "EASEUS Partition Master" zorientowałem się, że nie mogę również instalować programów i wykonywać jeszcze kilku innych ruchów, ponieważ wyskakuje komunikat o kontroli konta użytkownika.
Informuje, że mam wpisać hasło administratora i nacisnąć "Tak", ale ani nie mogę tego hasła wpisać, ani tym bardziej wcisnąć na tak. Cokolwiek bym nie chciał zrobić, to wyskakuje mi to samo okienko, z pytaniem o hasło i potwierdzeniem na tak.
Serdecznie proszę o diagnozę i/ale przede wszystkim o pomoc w rozwiązaniu.
Najpierw krótko, po kolei i na temat:
-całkowicie przywróciłem system z recovery,
-zmieniłem rozmiar partycji za pomocą "EASEUS Partition Master",
-ponownie przywróciłem system z recovery,
-zniknął dysk D,
-komunikat invalid recovery area,
-brak możliwości instalacji jakiegokolwiek programu, oraz innych zmian.
Teraz małe rozwinięcie:
W powyższym laptopie wykonałem całkowite przywrócenie systemu z partycji recovery.
Wszystko poszło dobrze.
Jednak dysk C miał rozmiar około 176GB i postanowiłem go zmniejszyć programem "EASEUS Partition Master".
Używałem tego programu już wielokrotnie i bezproblemowo na XP.
Z dysku C odjąłem GB, dodałem je do dysku D i zapisałem zmiany.
Postanowiłem wykonać całkowite przywracanie systemu jeszcze raz.
Znów na pierwszy rzut oka wszystko poszło jak należy, ale po chwili zorientowałem się, że nie ma dysku D.
Chciałem wykonać ponownie całkowite przywracanie systemu, ale wyskakuje komunikat: "Invalid Recovery Area".
Przy ponownej instalacji "EASEUS Partition Master" zorientowałem się, że nie mogę również instalować programów i wykonywać jeszcze kilku innych ruchów, ponieważ wyskakuje komunikat o kontroli konta użytkownika.
Informuje, że mam wpisać hasło administratora i nacisnąć "Tak", ale ani nie mogę tego hasła wpisać, ani tym bardziej wcisnąć na tak. Cokolwiek bym nie chciał zrobić, to wyskakuje mi to samo okienko, z pytaniem o hasło i potwierdzeniem na tak.
Serdecznie proszę o diagnozę i/ale przede wszystkim o pomoc w rozwiązaniu.