logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki Creative Fatality Gaming nie działa mikro

psiutka 18 Lut 2015 17:17 921 9
REKLAMA
  • #1 14452126
    psiutka
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Witam, mam problem odnośnie mikrofonu który jest dołączony do tych słuchawek, jeszcze dziś rano działał bez zarzutów, jednak jakiś czas temu gdy próbowałam je podłączyć, słuchawki wykrywa bez problemu ale mikrofonu już nie. Podłączałam inny mikrofon do wejścia i system go wykrywa także to chyba nie jest wina wejścia. Zauważyłam też, że kiedy docisnę kabelek od mikro Fatality to wtedy system go wykrywa, jednak zaraz znika kiedy puszczę kabel. co może być tego przyczyną ? czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć jak to naprawić? byłabym wdzięczna.
  • REKLAMA
  • #2 14452207
    mandrake13
    Poziom 27  
    Ocena: 77
    Być może masz uszkodzony kabelek lub wtyczkę, w zależności od tego w którym miejscu musisz docisnąć żeby działało
  • REKLAMA
  • #4 14453421
    psiutka
    Poziom 8  
    Wojciech. napisał:
    tzw działa jeśli dociskasz kabelek z jackiem do gniazda w komputerze?

tak, muszę mocno docisnąć i wykrywa wtedy mikrofon.
  • Pomocny post
    #5 14454173
    mandrake13
    Poziom 27  
    Ocena: 77
    A na innych urządzeniach słuchawki działają poprawnie?
  • Pomocny post
    #6 14454208
    Wojciech.
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    psiutka napisał:
    Wojciech. napisał:
    tzw działa jeśli dociskasz kabelek z jackiem do gniazda w komputerze?

tak, muszę mocno docisnąć i wykrywa wtedy mikrofon.

tutaj chyba jedynie zmiana jacka pomoże, i nie dociskaj bo możesz sobie gniazdo uszkodzić ja sobie tak telefon i tablet sprawiłem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 14454210
    Kuba5093
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Sprawdź najpierw na inny sprzęcie czy problem jest taki sam i mas wtedy gotową odpowiedź.
  • #8 14454511
    psiutka
    Poziom 8  
    no tak, niestety tutaj jest problem z jackiem bo gdy podłączam do laptopa dzieje się to samo. Ostatnie pytanie, czy istnieją jakieś serwisy które mi się tym zajmą, i czy w ogóle jest sens? może już lepiej zainwestować w nowe słuchawki, chociaż te chodzą bez zarzutu, no ale mikro.. ;d
  • REKLAMA
  • #9 14454556
    Wojciech.
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    psiutka napisał:
    no tak, niestety tutaj jest problem z jackiem bo gdy podłączam do laptopa dzieje się to samo. Ostatnie pytanie, czy istnieją jakieś serwisy które mi się tym zajmą, i czy w ogóle jest sens? może już lepiej zainwestować w nowe słuchawki, chociaż te chodzą bez zarzutu, no ale mikro.. ;d

Jeśli masz lutownice i jakieś inny niepotrzebny jack to możesz to sam zrobić w kilkanaście minut.
  • #10 14454566
    psiutka
    Poziom 8  
    o nie, ja tym sama się nie będe zajmowała. trudno, podłączam inne mikro. bardzo dziękuje za pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z mikrofonem słuchawek Creative Fatality Gaming, który przestał działać mimo wcześniejszej poprawnej pracy. Mikrofon jest wykrywany tylko po mocnym dociskaniu kabla, co sugeruje uszkodzenie wtyczki lub kabla. Inne mikrofony działają poprawnie, co wskazuje na problem z samymi słuchawkami. Użytkownik rozważa naprawę lub zakup nowych słuchawek, ale nie chce samodzielnie lutować. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie działania słuchawek na innych urządzeniach oraz ewentualną wymianę wtyczki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA