Witam mam ten sam problem z firmą dpm 1 wejście na 5 wyjść.
Podłączyłem do dwóch dekoderów z jednej anteny przez ten rozdzielacz i nic cisza.
Więc powróciłem na stary rozdzielacz rezystorowy- działa.
Obecnie jesten na innym rozdzielaczu.
Mam pytanie czy jest możliwość łączenia na żywca trójnikiem zwartym?
Mam na myśli dwa dekodery równolegle do jednej anteny podłączyć.
Czy coś się stanie?
Bo ja już mam dość kłopotów i w chwili obecnej program na jednej kanale ginie a idzie na innej i tak w kółko co jakiś czas.
Rzadziej ginie programy od 4 Polsat do 10 TV6.
Najlepiej idą programy 1, 2, 3, 30, 31, 32, 33, 34, a reszta to zacinają się czasem albo znikają na parę godzin.
Moim zdaniem lepiej było dawniej mimo tylko 4 kanałów u mnie.
Były jakieś mrówki śnieżynki ale obraz zawsze był niezależnie od zakłóceń wokół anteny i tv.
A dzisiaj to u kuzyna głupie włączenie światła na sekundę zacina obraz czy otwieranie lodówki też zacina się.
Albo dzisiaj obecna sytuacja:
Oglądam kanał 18 Fokus (zacina się czasami) potem na sekundę przełączam na 5 TVN i wracam rewersem na poprzedni kanał i cisza brak sygnału no to wyłączyłem i włączyłem i nic brak sygnału.
No to trzeba iść na wyższy poziom czyli 991 i tak w kółko jakiś czas.
Tak że denerwujące to jest i cyfryzacja nic nie warta....
Dekoder to Globo Optimum STB HD N3
Jakie jest wasze zdanie?
Podłączyłem do dwóch dekoderów z jednej anteny przez ten rozdzielacz i nic cisza.
Więc powróciłem na stary rozdzielacz rezystorowy- działa.
Obecnie jesten na innym rozdzielaczu.
Mam pytanie czy jest możliwość łączenia na żywca trójnikiem zwartym?
Mam na myśli dwa dekodery równolegle do jednej anteny podłączyć.
Czy coś się stanie?
Bo ja już mam dość kłopotów i w chwili obecnej program na jednej kanale ginie a idzie na innej i tak w kółko co jakiś czas.
Rzadziej ginie programy od 4 Polsat do 10 TV6.
Najlepiej idą programy 1, 2, 3, 30, 31, 32, 33, 34, a reszta to zacinają się czasem albo znikają na parę godzin.
Moim zdaniem lepiej było dawniej mimo tylko 4 kanałów u mnie.
Były jakieś mrówki śnieżynki ale obraz zawsze był niezależnie od zakłóceń wokół anteny i tv.
A dzisiaj to u kuzyna głupie włączenie światła na sekundę zacina obraz czy otwieranie lodówki też zacina się.
Albo dzisiaj obecna sytuacja:
Oglądam kanał 18 Fokus (zacina się czasami) potem na sekundę przełączam na 5 TVN i wracam rewersem na poprzedni kanał i cisza brak sygnału no to wyłączyłem i włączyłem i nic brak sygnału.
No to trzeba iść na wyższy poziom czyli 991 i tak w kółko jakiś czas.
Tak że denerwujące to jest i cyfryzacja nic nie warta....
Dekoder to Globo Optimum STB HD N3
Jakie jest wasze zdanie?
Moderowany przez Dzimi:Proszę nie "podczepiać" się pod toczący się temat. Post przenoszę zakładając nowy temat.