logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić przetwornicę HID Xenon? Różne kolory światła nowych przetwornic

sebo_runner 22 Lut 2015 15:07 3210 4
REKLAMA
  • #1 14465208
    sebo_runner
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam!
    Pisze do was poniewaz padla mi przetwornica ktora kupilem ze 2 lata temu. Tzn swieci chwile i sie wylacza a teraz juz w ogole nic ( zarnik jest ok ) kupilem dwie nowe niby takie same i kazda swiecila w ogole innym kolorem swiatla. Nie wiem czemu kazda inna swieci innym kolorem? Dlatego chcialbym naprawic wlasnie tą.

Ale dobra czekam na rady w jaki sposob mam szukac usterki w tej przetwornicy ( wiedzy o elektronice nie mam praktycznie zadnej ) dlatego pisze do was

Pozdrawiam
    Sebo
  • REKLAMA
  • #2 14465250
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6391
    Daj linka albo foto.
  • REKLAMA
  • #3 14465428
    sebo_runner
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Jak naprawić przetwornicę HID Xenon? Różne kolory światła nowych przetwornic

Taką mam i ona świeci właśnie takim światłem jak chcę czyli nie niebieski tylko taki bielszy ( ładny ) A wszystkie ktore kupuje to świecą takim niebieskim brzydkim , mimo że żarniki mam 4200k .

Taki teraz kupiłem i świeci źle ( choć obudowa wyglada prawie identycznie> http://allegro.pl/przetwornica-cyfrowa-xenon-xenony-hid-przetwornice-i5062352787.html

No i chciałbym naprawić ten co mam ( czyli ten z pierwszej foty , bo jeden został w aucie a drugi taki padł )

A może powinienem kupić przetwornicę 55 W ? choć ta co mam niby jest 35W , ale mogą naklejać co im się chce , bo już nie raz widziałem takie przypadki
  • REKLAMA
  • #4 14465529
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6391
    To jest chiński chłam, jak trafisz na dobrą serie to będzie ok, żadnych norm to nie trzyma więc nie ma co narzekać .Bo kosztują grosze.
  • #5 18697783
    Nostrepix
    Poziom 14  
    Ocena: 33
    Kupno drugiej. Chińczyki zalane guma, jakość tragiczna.
REKLAMA