dakotaa napisał: partycja C ma 30 GB, gdzie tylko 6 GB jest zajęta, wczoraj defragmentowałem,i nic, bez zmian, z łatek to mam wszystkie aktualizacje + servis paka 2, w MSCONFIG wyłączyłem zbedzne programy do minimum, a w menadzer zadan mam ok 150 MB uzycia pliku stronicowego i ok. 25 róznawych procesów (+ proces bezczynnośc i

) a na poważnie, to juz nie mam sił, wczesniej chodziła, teraz juz nie chce. normalnie tylko płakać mnie pozostaje

Moze być BAD na dysku twardym, akurat w tym miejscu, gdzie znajduję sie część pliku wymiany.
Zrób tak:
1. Wyłącz wszystkie zbędne programy, najlepiej to wyłącz tymczasowo wszystkie oprócz programów typowo windowsowych.
2. Wejdź do kolejno: START => Ustawienia => Panel Sterowania => System => Zaawansowane
Tam wybierz sekcję WYDAJNOŚĆ i zakładkę Zaawansowane (depnij przycisk WYBIERZ).
3. Wybierz dysk C i tak jak na obrazku widać zakreślenie, zmień ustawienie na "BEZ pliku stronicowania".
4. Naciśnij OK i zrestartuj system.
5. Przy nowym starcie komputera przytrzymaj naciśnięty klawisz F8, by uruchomic tryb awaryjny. W trybie awaryjnym zdefragmentuj dysk C. (Dlatego w awaryjnym, aby nie odpaliły się żadne dodatkowe programy, które normalnie odpalają się w trybie normalnym (autostart i podobne), a których nam nie opisałeś).
6. Po zakończonej defragmentacji ponownie zrestartuj komputer.
7. Uruchom go juz w trybie normalnym, wejdź spowrotem wg pkt. 2
8. Ustaw plik wymiany na dysku C o wielkościach dynamicznych 384-512Mb (niektóre gry nie lubią stałego pliku wymiany).
9. Napisz, czy giera ziuta