Witam
Mam problem z wyżej wymieniona drukarką. Mianowicie drukarka drukuje pionowe pasy. Drum wyczyszczony zużyty toner opróżniony i całość przedmuchana powietrzem. Drukarka będzie do sprzedania wiec zależy mi na małych kosztach naprawy. Oto zdjęcie z wydruku
Po wydruku wyjmij tonery i obejrzyj, czy zabrudzenia są jeszcze na bębnach.
Jeśli tak, to wtedy opcja minimum to wymiana listew zbierających w tonerach.
Dobrze byłoby podstawić zestaw tonerów, które dobrze drukują w innej drukarce.
Na pewno niektóre bębny są do wymiany, widać przebicia na bębnie. Również jest źle rozprowadzany proszek na wałkach magnetycznych. W zasadzie kasety z tonerem do wymiany. Wydrukuj po 1str. każdego koloru cmyk oraz białą stronę i wtedy będzie wszystko widać.
Problem z tym ze do tej drukakarki powiadam z 8 KPL. Tonera. Na wszystkich jest to samo. Nie podejrzewam ze wszystkie są uszkodzone. Czy drukarka w takim stanie jest cos warta? Czy to tylko złom? Posiadam 6 szt. Takich drukarek plus 4 duplexy
Na pewno nie tak samo tylko podobnie. A to duża różnica. Trochę pomyliłem drukarki. W twojej jest jeden bęben i pas. Zacząłbym od wymiany właśnie bębna.
Chodzi o bęben światłoczuły?? Jeśli tak to tez juz chyba z trzeci zakładałem i nadal to samo. Jeden był nawet czyszczony jak pisalem wyżej. Mam naprawdę dużo części do tej drukarki i chciałbym złożyć chociaż jedna. Jutro spróbuje jeszcze raz wszystko przeczyścić i zobaczymy co z tego wyjdzie. Dodam jeszcze ze transfer tez juz nie jeden w niej siedzial.
Użytkownik zgłasza problem z drukarką HP ColorLaserJet 4500n, która drukuje pionowe paski. Po czyszczeniu bębna i opróżnieniu tonera, problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują, że przyczyną mogą być uszkodzone bębny, źle rozprowadzany toner lub zużyte listwy zbierające. Wskazują na konieczność wymiany tonera oraz bębna światłoczułego. Użytkownik posiada wiele zestawów tonerów, ale wszystkie wykazują ten sam problem, co rodzi wątpliwości co do wartości drukarki. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na oddanie drukarki na skup złomu. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.