logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP ColorLaserJet 4500n - jak usunąć pionowe paski na wydrukach?

Awdek 25 Lut 2015 18:46 1971 9
REKLAMA
  • #1 14477087
    Awdek
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam
    Mam problem z wyżej wymieniona drukarką. Mianowicie drukarka drukuje pionowe pasy. Drum wyczyszczony zużyty toner opróżniony i całość przedmuchana powietrzem. Drukarka będzie do sprzedania wiec zależy mi na małych kosztach naprawy. Oto zdjęcie z wydruku
  • REKLAMA
  • #2 14477659
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 14478666
    leeart

Poziom 35  
    Ocena: 433
    Na pewno niektóre bębny są do wymiany, widać przebicia na bębnie. Również jest źle rozprowadzany proszek na wałkach magnetycznych. W zasadzie kasety z tonerem do wymiany. Wydrukuj po 1str. każdego koloru cmyk oraz białą stronę i wtedy będzie wszystko widać.
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
  • REKLAMA
  • #4 14480442
    Awdek
    Poziom 11  
    Witam poniżej wstawiamy wydruki z drukarki
    HP ColorLaserJet 4500n - jak usunąć pionowe paski na wydrukach? HP ColorLaserJet 4500n - jak usunąć pionowe paski na wydrukach? HP ColorLaserJet 4500n - jak usunąć pionowe paski na wydrukach? HP ColorLaserJet 4500n - jak usunąć pionowe paski na wydrukach? HP ColorLaserJet 4500n - jak usunąć pionowe paski na wydrukach? HP ColorLaserJet 4500n - jak usunąć pionowe paski na wydrukach? HP ColorLaserJet 4500n - jak usunąć pionowe paski na wydrukach?

Dodano po 35 [minuty]:

Panowie i Panie do czytałem się pewnej informacji która może mi pomóc.
    Lecz wymagane jest wejście w menu serwisowe. Czy ktoś wie jak to mogę zrobić?
  • #5 14480768
    leeart

Poziom 35  
    Ogólnie tonery masz do wymiany. Jeżeli chciałbyś zregenerować to bębny i listwy zgarniające do wymiany, dodatkowo musisz dosypać trochę tonera.
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
  • #6 14480909
    Awdek
    Poziom 11  
    Problem z tym ze do tej drukakarki powiadam z 8 KPL. Tonera. Na wszystkich jest to samo. Nie podejrzewam ze wszystkie są uszkodzone. Czy drukarka w takim stanie jest cos warta? Czy to tylko złom? Posiadam 6 szt. Takich drukarek plus 4 duplexy
  • REKLAMA
  • #7 14481098
    leeart

Poziom 35  
    Na pewno nie tak samo tylko podobnie. A to duża różnica. Trochę pomyliłem drukarki. W twojej jest jeden bęben i pas. Zacząłbym od wymiany właśnie bębna.
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
  • #8 14481365
    Awdek
    Poziom 11  
    Chodzi o bęben światłoczuły?? Jeśli tak to tez juz chyba z trzeci zakładałem i nadal to samo. Jeden był nawet czyszczony jak pisalem wyżej. Mam naprawdę dużo części do tej drukarki i chciałbym złożyć chociaż jedna. Jutro spróbuje jeszcze raz wszystko przeczyścić i zobaczymy co z tego wyjdzie. Dodam jeszcze ze transfer tez juz nie jeden w niej siedzial.
  • #9 14490894
    servicemen
    Poziom 29  
    Ocena: 123
    Kolego ewidentnie puszcza Ci listwa czyszcząca w module bębna. Ta maszyna jest już dosyć leciwa więc takie elementy poddały się ze starości.
    Awdek napisał:

Chodzi o bęben światłoczuły?? Jeśli tak to tez juz chyba z trzeci zakładałem i nadal to samo

A wymieniałeś cały moduł czy tylko wałek światłoczuły?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z drukarką HP ColorLaserJet 4500n, która drukuje pionowe paski. Po czyszczeniu bębna i opróżnieniu tonera, problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują, że przyczyną mogą być uszkodzone bębny, źle rozprowadzany toner lub zużyte listwy zbierające. Wskazują na konieczność wymiany tonera oraz bębna światłoczułego. Użytkownik posiada wiele zestawów tonerów, ale wszystkie wykazują ten sam problem, co rodzi wątpliwości co do wartości drukarki. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na oddanie drukarki na skup złomu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA