logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Termet Mini Term Elegance - Błąd E -01 Uwaga ważne

MSAdam 05 Mar 2015 10:01 7128 4
REKLAMA
  • #1 14501905
    MSAdam
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam ,
    Mam piec gazowy dwu funkcyjny marki TERMET Mini Term Elegance z otwartą komorą spalania. Niestety naprawa związana z błędem E 01 ciągnie się już od prawie roku .Monter był trzykrotnie w tym czasie i wymieniał czujnik NTC . Pomagało na 1-3 miesiące .
    Dopiero za czwartym razem gdy monter chciał wymienić całą płytę sterowniczą i zadzwonił do producenta to dowiedział się , że jest to wada fabryczna (!) i wiele użytkowników to zgłasza (?). Wtedy został poinformowany jak to naprawić (?!). Producent nie informuje o tej wadzie pieca sprzedawców i monterów ? . Dobrze że miałem gwarancję , bo gdyby nie to to wymiana i naprawa kosztowałaby 600 zł .
    Dlatego przestrzegam przed zakupem tego pieca bez uprzedniego kontaktu z producentem .
    Aha , błąd : E 01 oznacza brak płomienia na palniku, a w praktyce brak ciepłej wody w kranie i brak ogrzewania wody w CO. Oczywiście płomień na palniku był tylko płyta sterująca o tym " nie wiedziała"
  • REKLAMA
  • #2 14502162
    bro2004
    Poziom 30  
    Ocena: 638
    Sterownik kosztuje 384 zł!!
    Nie wprowadzaj w błąd.
  • REKLAMA
  • #3 14502326
    MSAdam
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Proszę do tej kwoty doliczyć usługę montera i jego dojazd do użytkownika . Kwotę taką usłyszałem od montera instalacji , więc proszę mnie nie posądzać o "wprowadzanie w błąd".
    Pozdrawiam
    @MSAdam
  • REKLAMA
  • #4 14502399
    bro2004
    Poziom 30  
    Ocena: 638
    Rozwiązanie tego problemu - E01 - pojawiło się od miesiąca od producenta płyt sterowniczych. Więc co ma do tego sprzedawca? On ma tylko sprzedać. Nigdy nie są informowani o takich sprawach jakiej marki to by nie był kocioł.

Serwisanci także otrzymali takie informację od około miesiąca.
    Nie wiem, czy ten "monter" jest także serwisantem...
    Jak kocioł na gwarancji to po co ten szum i bicie piany? Co Ci to daje?
    Np. w ASO Toyota są akcje serwisowe, bo wykryli, że coś źle zrobili na linii produkcyjnej. No i ?

Nowe kotły zostały pozbawione tej awarii.
  • #5 14502769
    GETomek
    Poziom 16  
    Ocena: 123
    To może termet zrobi akcje serwisowa jak w toyocie poda numery seryjne wadliwych urządzeń??? Oczywiście że nie bo to termet a nie toyota.
    A cwaniaki z serwisu juz zacierają ręce. Nie zarobią tu to policzą za dojazd...

I nikt tu nie bije piany kolego.
REKLAMA