logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat połączenia rolet z alarmem - sterowniki Zamel SRM 10 i lokalne

chudy698 25 Mar 2015 07:33 5409 6
REKLAMA
  • #1 14559335
    chudy698
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Witam.

Mam zamiar zrobić sobie sterowanie roletami strefowe (poziomowe) poprzez sterowniki zamela srm 10 oraz lokalne poprzez sterowniki do puszkowe. Dodatkowo chcę aby była możliwość centralnego zamykania rolet poprzez alarm i tu moje pytanie czy schemat zaprezentowany prze zemnie jest właściwy czy muszę wprowadzić jakieś poprawki

Schemat połączenia rolet z alarmem - sterowniki Zamel SRM 10 i lokalne
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14559626
    chudy698
    Poziom 9  
    alarm firmy satel
  • #4 14559665
    arek.mst
    Poziom 16  
    Ocena: 23
    chudy698 napisał:
    alarm firmy satel

Jest ich wiele - dokładny model płyty centrali.
  • REKLAMA
  • #5 14559709
    chudy698
    Poziom 9  
    model jeszcze nie wybrany raczej model wybiorę dostosowując się do schematu. Głównie chodzi mi o to czy schemat jest ok czy lepiej by było gdzieś pociągnąć więcej żył.
  • REKLAMA
  • #7 14560115
    chudy698
    Poziom 9  
    prawdopodobnie to będzie integra. Tylko niewiem czy nie muszę 5 zylowego mieć najpierw puszczonego do sterownika srm10 a od niego 3 zylowy do łącznika

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik planuje zrealizować strefowe sterowanie roletami za pomocą sterowników Zamel SRM 10 oraz lokalnych sterowników do puszkowych. Chce również zintegrować system rolet z alarmem, co rodzi pytania dotyczące poprawności zaprezentowanego schematu połączeń. W dyskusji poruszono kwestie dotyczące wyboru alarmu, z zaleceniem, aby wybrać model Satel, najlepiej Integra lub Versa. Użytkownik zastanawia się nad ilością żył potrzebnych do połączenia sterownika SRM 10 z alarmem oraz łącznikiem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA