logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć dekoder UPC do dwóch TV bez zakłóceń?

Kuben92 02 Kwi 2015 23:53 2910 7
REKLAMA
  • #1 14584649
    Kuben92
    Poziom 2  
    Witam. Mianowicie moje zapytanie jest takie czy jest możliwość podłączenia telewizji na drugim tv mając jeden dekoder ? I żeby obraz był normalny bez zaśnieżeń czy szumów ?

Uprzedzę że mam jeden dekoder upc podłączony w dużym pokoju u rodziców, stary tv tzw. z dupą a ja u siebie w pokoju mam tv z hd. I teraz kombinując podłączyłem trójnik do gniazda gdzie jeden kabel idzie do jednego tv a drugi kabel do mojego tv i co najlepsze w dużym pokoju zmieniają programy pilotem od dekodera i obraz jest ok a u siebie przełączam kanały pilotem od tv i na obu tv jednocześnie można oglądać inne kanały, ale u mnie sygnał jest śnieżny i w nie których programach słychać szum. Jak temu zapobiec. Jak to ustawić żeby obraz był normalny i dźwięk też ? POMOCY ! Jak podłączyć dekoder UPC do dwóch TV bez zakłóceń? Jak podłączyć dekoder UPC do dwóch TV bez zakłóceń?
  • REKLAMA
  • #2 14584679
    spawacz4
    Poziom 14  
    Ocena: 31
    to jest kradzież kolego. Zadzwoń do UPC niech zamontują ci multiroom czy jak to się tam nazywa nazywa
  • REKLAMA
  • #3 14584684
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15467
    Dekoder podłączony kablem HDMI do starego kineskopowego telewizora? Ciekawostka.
    Spróbuj wyszukać u siebie zamiast kanałów analogowych cyfrowe (jeśli tv posiada wbudowany tuner DVB-C).
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 14584691
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 14584700
    Kuben92
    Poziom 2  
    Cytat:
    Dekoder podłączony kablem HDMI do starego kineskopowego telewizora? Ciekawostka.

Dwa zdjęcia przedstawiają obraz i podłączenie kabla pod led tv.

Cytat:
    Spróbuj wyszukać u siebie zamiast kanałów analogowych cyfrowe (jeśli tv posiada wbudowany tuner DVB-C).

Ma wbudowany dekoder DVB-C oraz DVB-T lecz gdy wyszukuje programy cyfrowe nie znajduje ani jednego natomiast kablowe są ale z takim odbiorem jak widać na zdjęciu.
  • REKLAMA
  • #6 14584702
    Setel
    Poziom 25  
    Ocena: 140
    Dwóch TV niezależnych na jednym dekoderze uruchomić się nie da.
  • REKLAMA
  • #7 14584706
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 14584713
    Kuben92
    Poziom 2  
    Ok. Dzięki za informacje :) W takim razie będę musiał pomyśleć nad multiroomem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość podłączenia jednego dekodera UPC do dwóch telewizorów bez zakłóceń. Obecnie dekoder jest podłączony do starszego telewizora w dużym pokoju, a użytkownik próbuje podłączyć drugi telewizor z HD w swoim pokoju za pomocą trójnika. Mimo że oba telewizory mogą odbierać różne kanały, sygnał na telewizorze użytkownika jest zakłócony (śnieżny obraz i szum). Odpowiedzi sugerują, że nie można uzyskać niezależnego sygnału na dwóch telewizorach z jednego dekodera, a zaleca się skontaktowanie się z UPC w celu zainstalowania usługi multiroom. Użytkownik potwierdza, że rozważy tę opcję.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA