W moim radiu przegrzewają się dwie lampy EL84.
Kondensatory w radiu całe, żaden nie jest wybrzuszony czy wylany,
radio wyczyszczone z kurzu
Dźwięk jest czysty i głośny, słychać tylko minimalne szumy w tle, jednak myślę że wynika to z anteny, braku dobrego ustawienia lub z wieku kondensatorów.
Nie wiem jaką dokładnie temperaturę mają lampy, jednak po około dwóch minutach grania lampy dość mocno parzą w ręce w ich połowie
Dodam też że lampa lewa żarzy się troszkę bardziej niż prawa
Reszta lamp nie jest zbyt gorąca, stąd moje obawy.
Na fotografii zaznaczyłem grzejące się lampy.
Szukałem informacji w internecie, lecz nie znalazłem żadnych pewnych odpowiedzi.
Mam jeszcze jedno pytanie, ile mniej więcej (nie wymagam dokładnej wyceny) kosztowałaby wymiana i regeneracja wszystkich kondensatorów w tym radiu?
Kondensatory w radiu całe, żaden nie jest wybrzuszony czy wylany,
radio wyczyszczone z kurzu
Dźwięk jest czysty i głośny, słychać tylko minimalne szumy w tle, jednak myślę że wynika to z anteny, braku dobrego ustawienia lub z wieku kondensatorów.
Nie wiem jaką dokładnie temperaturę mają lampy, jednak po około dwóch minutach grania lampy dość mocno parzą w ręce w ich połowie
Dodam też że lampa lewa żarzy się troszkę bardziej niż prawa
Reszta lamp nie jest zbyt gorąca, stąd moje obawy.
Na fotografii zaznaczyłem grzejące się lampy.
Szukałem informacji w internecie, lecz nie znalazłem żadnych pewnych odpowiedzi.
Mam jeszcze jedno pytanie, ile mniej więcej (nie wymagam dokładnej wyceny) kosztowałaby wymiana i regeneracja wszystkich kondensatorów w tym radiu?