Witam.
Mam problem z dyskiem zewnętrznym. Dysk ma 1 T pojemności , natomiast zapełnione mam 230 GB. Problem w tym, że po podłączeniu go do komputera Windows nie wykrywa większości folderów. Po wejściu w właściwości dysku wyświetla mi, że zapełnione jest 230 GB natomiast po jego otwarciu widnieją tam tylko trzy filmy i kilka nieistotnych ikon. Po zaznaczeniu wszystkiego i kolejnym wejściu w właściwości wyświetla mi 4,7GB .Wiec gdzie jest cała reszta dlaczego mi tego nie pokazuje. Mam oczywiście odhaczone aby dysk pokazywał ukryte pliki i foldery. Jak podłączyłem dysk do telewizora to wszystko jest ok. tzn. wyświetla mi wszystkie foldery. Próbowałem dysk podłączyć do laptopa ,dzieje się to samo co w komputerze. Macie jakieś pomysły co to może być?
Nieco to dziwne, że pliki wgrywane na PC, a są niewidoczne dla wszystkich systemów operacyjnych i niektórych programów mimo zajmowanego rozmiaru . Jedynie DMDE i TV je widzi. Pokaż okno z DMDE po wejściu na tą partycję, zawartość $Root. Spod DMDE te pliki można oczywiście odzyskać.
Nieco to dziwne, że pliki wgrywane na PC, a są niewidoczne dla wszystkich systemów operacyjnych i niektórych programów mimo zajmowanego rozmiaru Jedynie DMDE i TV je widzi. Pokaż okno z DMDE po wejściu na tą partycję, zawartość $Root. Spod DMDE te pliki można oczywiście odzyskać.
Nie umiem skopiować zawartości $Root. Jak robię kopiuj i wklej, to nic się nie dzieje.
Edit:
Miałem jednak nie odhaczone "Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego". Odhaczyłem i wszystko działa.
Dzięki za pomoc.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik zgłosił problem z dyskiem zewnętrznym o pojemności 1TB, który po podłączeniu do komputera z systemem Windows nie wykrywa większości folderów, mimo że zajętość dysku wynosi 230 GB. Po podłączeniu do telewizora LG Smart 42LM640S wszystkie foldery są widoczne. Użytkownik sprawdził ustawienia dotyczące ukrytych plików i folderów, a także próbował użyć programów Total Commander i DMDE. Ostatecznie problem został rozwiązany po odznaczeniu opcji "Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego", co umożliwiło dostęp do wszystkich plików.