logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zsynchronizować piloty Polargos 433MHz z napędem Liftmaster LM50EV?

szkot107. 22 Kwi 2015 13:46 2106 3
REKLAMA
  • #1 14637624
    szkot107.
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam dwa napędy i chce zeby działały na jednym pilocie.
    Napęd bramy garażowej liftmaster LM50EV z czestotliwoscia 868/433
    do tego napedu mam pilot Chamberlain F30A-R 868 MHz, a naped do bramy wjazdowej mam easy way201 z czestotliwoscia 433 piloty polargos.
    Chciał bym uzywac pilotów polargos 433MHz do jednei i drogiej bramy. Jak zmienic czestotliwosc radia w napedzie liftmaster zeby zgrac piloty polargosa. Czy jest taka mozliwosc??
    Bardzo prosze o pomoc.
    Tomasz
  • REKLAMA
  • #2 14639548
    szkot107.
    Poziom 2  
    Czy nikt z grona elektrody nie wie jak jest zbudowane radio w liftmaster.
    Liftmaster działa na dwóch częstotliwościach 433/868 tylko nie wiem czy nie trzeba np przełączyć jakiejś zworki? Czy on automatycznie odbiera obie częstotliwości?
    Jak to sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #3 14639931
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3597
    Nikt z "grona" nie odpowiada bo podobny temat był wałkowany kilkaset razy. Pomimo tej samej częstotliwości na 99,5% pilot jednej firmy NIE ZAGADA z odbiornikiem innej. Czyli to że pilota Polargosa dopiszesz do odbiornika LiftMastera - zapij zimną wodą.
    Możesz co najwyżej skontaktować się z Polargosem, zamówić zewnętrzny odbiornik i podłączyć go do LiftMastera. Jak - wszystko w instrukcjach.
  • #4 14641417
    tapczan0
    Poziom 22  
    Ocena: 169
    kociebury, brawo nic dodać nic ująć, takie wymagające szkoty dalej ciągle się zdarzają...
    PS
    piloty Polargosu - tylko na podstawie Ich strony, do złudzenia przypominają Simu/Somfy, a więc na 100% nie da się nic przełączyć w Liftmastrze, a pewnie sprawę rozwiąże odbiornik zewnętrzny Somfy,
    Szkocie - proszę zdjęcia Twojego pilota...
REKLAMA