....... więc tak ...
zacznę od tego, że nie sam coś robię, a serwis od takich lodówek miałem i to już 4 razy
jeśli idzie o nawiew, wymieniona przysłona (klapka), zwał, jak zwał, dalej to samo, obecnie została wymieniona elektronika, płyta główna na lodówce i dalej to samo

.. ręce opadają ...
Ja dalej uważam, że to któryś czujnik. Jak ktoś miał by jakąś serwisówkę, do tego badziewia i mógł by się podzielić, byłbym wdzięczny ... Znalazłem gdzieś jak robić test, ale nie pokazuje, żadnych błędów .... Dodatkowo, gdzieś z tyłu, lub środka (ciężko określić) słychać co pewien czas pstryknięcie, tak, jakby jakiś stycznik, albo coś w tym stylu, taki metaliczny pstryk ... tak dokładniej, brzmi jak kliknięcie przy odpalaniu zapalniczki elektronicznej.
Proszę o jakieś info ... z góry dzięki
EDIT:/
Wymienione zostały obydwie sondy (czujniki) temperatury - dolegliwości nie ustąpiły, dalej to samo

< ot i serwis, niech ich .....
Zlokalizowałem pstrykanie (sam

) - dochodzi z przekaźnika (rozruchowy, z tego co doczytałem), lub tego całego aparatu z przekaźnikiem, który znajduje się przy kompresorze, oczywiście zamówię to i wymienię, tym razem już sam. Pstrykanie słychać przy wysokiej temperaturze (od + 9) tak jak by miał się załączyć kompresor, myślę sobie, że jak już zaskoczy, to trzyma i zjeżdża do -7, może tak być ??
Autoryzowana firma specjalizująca się w naprawach lodówek samsunga, która u mnie była już 5 razy skasowała 400 pln i nic

- masakra - tak to ja bym sobie sam poradził i o wiele mniej by mnie to wyniosło ... widzę tylko, że potwierdza się, że jak serwis, to tylko wymiana kolejnych części, jak w serwisach samochodowych
Już teraz nie wiem, co można jeszcze wymienić, jaki element, chyba już nic nie zostało, no oprócz całej lodówki