logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung RS21DDSV1/XEE - Skoki temperatur mimo sprawnych czujników i wentylatorów

oopl 24 Mar 2019 11:15 897 3
REKLAMA
  • #1 17863202
    oopl
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam,

Czy w Samsungu RS21 niedziałające grzałki chłodziarki mogą być przyczyną tego, że w chłodziarce temperatura spada nawet do -10°C, a zamrażarce skacze raz -3°C raz +15°C ? Jednak po pewny czasie wentylator zamrażarki się wyłącza. Błędów nie pokazuje, wszystkie czujniki NTC są ok., a wentylatory działają. Parowniki też, chłodzi i mrozi, ale tylko na jakiś czas, potem skaczą temperatury.

Serwisant powiedział, że grzałki nie działają, ale w chłodziarce nie mają wpływu na te skaczące temperatur i szkoda inwestować w ich wymianę, bo lodówka i tak nie będzie działać. Nie potrafił powiedzieć czym spowodowane są skoki temperatur.

Możecie coś doradzić z góry dziękuję, lodówka bardzo ładna chciałbym ją naprawić, a nie stać mnie obecnie na nową.
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17863483
    ROBSON33
    Admin grupy AGD
    Ocena: 1712
    W tym sprzęcie przy uszkodzonych grzałkach temperatury wręcz muszą skakać, nie ma możliwości utrzymania stałej temperatury przez dłuższy czas.
  • REKLAMA
  • #3 17865130
    oopl
    Poziom 6  
    Dziękuję bardzo, zatem zamawiam grzałki
  • #4 18058630
    oopl
    Poziom 6  
    Jestem po kilku miesiącach, grzałki nówki wymienione. Problem jak był tak jest, bez żadnej różnicy, jest jeszcze ktoś z ewentualną pomocą.

Gnębi mnie to, raczej wcześniej czy później, ale zawsze wszystko udało mi się naprawić...
REKLAMA