Witam,
proszę o pomoc, gdyż skończyły mi się pomysły co jest nie tak w konfiguracji, rozwiązania z forum też nie dają rezultatu.
1.Chodzi o podgląd kamer i podgląd z rejestratora z sieci zewnętrznej oraz
2. skonfigurowanie alarmu w kamerach (mail ze zdjęciem po ruchu)
1.Otóż jest sobie: rejestrator Novus 5308 (192.168.1.101), 8 kanałowy podłączony do switcha , 2 kamery podłączone do tego samego switcha (192.168.1.201 i 202), switch podłączony do routera, router podłączony do modem kablówki - stałe IP
Po sieci wewnętrznej rejestrator widać, kamery widać, wszystko pięknie.
Problem jest chyba z przekierowaniem portów i konfiguracją routera i rejestratora.
DMZ wpisany 192.168.1.101 Enable - dodatkowo przekierowałem porty
Port danych 5053, port HTTP 8083 i porty kamer też.
Konfigurowałem tak samo rejestrator BCS i chodzi z zewnątrz i wewnątrz (tylko w BCS miałem podany dodatkowy port 37777, a Novus z zewnątrz nie rusza (może ten port dodatkowy, tylko jaki nr? PLEASE HELP
2. Druga sprawa to konfiguracja alarmu na maila, na innym domu piękne chodzi
a na tym samym koncie pocztowym, lecz jak myślę jest to kwestia pierwszego problemu bo chyba kamery nie dobijają się do sieci zewnętrznej?
Czy zechce ktoś uprzejmy skonsultować ?
proszę o pomoc, gdyż skończyły mi się pomysły co jest nie tak w konfiguracji, rozwiązania z forum też nie dają rezultatu.
1.Chodzi o podgląd kamer i podgląd z rejestratora z sieci zewnętrznej oraz
2. skonfigurowanie alarmu w kamerach (mail ze zdjęciem po ruchu)
1.Otóż jest sobie: rejestrator Novus 5308 (192.168.1.101), 8 kanałowy podłączony do switcha , 2 kamery podłączone do tego samego switcha (192.168.1.201 i 202), switch podłączony do routera, router podłączony do modem kablówki - stałe IP
Po sieci wewnętrznej rejestrator widać, kamery widać, wszystko pięknie.
Problem jest chyba z przekierowaniem portów i konfiguracją routera i rejestratora.
DMZ wpisany 192.168.1.101 Enable - dodatkowo przekierowałem porty
Port danych 5053, port HTTP 8083 i porty kamer też.
Konfigurowałem tak samo rejestrator BCS i chodzi z zewnątrz i wewnątrz (tylko w BCS miałem podany dodatkowy port 37777, a Novus z zewnątrz nie rusza (może ten port dodatkowy, tylko jaki nr? PLEASE HELP
2. Druga sprawa to konfiguracja alarmu na maila, na innym domu piękne chodzi
a na tym samym koncie pocztowym, lecz jak myślę jest to kwestia pierwszego problemu bo chyba kamery nie dobijają się do sieci zewnętrznej?
Czy zechce ktoś uprzejmy skonsultować ?