logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic TX-32LE8FSA - Jak podłączyć słuchawki bezprzewodowe bez wyciszania głośników?

bizzy 07 Cze 2015 15:54 1203 8
REKLAMA
  • #1 14751893
    bizzy
    Poziom 10  
    Ocena: 40
    Mam dość nietypowy problem. Mój ojciec ma problemy ze słuchem i strasznie głośno ogląda telewizję. Męcząc przy tym innych domowników. Wpadłem na pomysł, żeby kupić mu bezprzewodowe słuchawki, które rozwiązałyby problem. Mam jeden mały warunek, gdy podłączę zwykłe słuchawki z tyłu w wejście na słuchawki głos na głośniki telewizyjne jest wyciszany i idzie tylko na słuchawki. Czy jest możliwość aby zrobić tak, aby dźwięk był słyszalny przez głośniki telewizyjne dla reszty domowników? W głośności takiej jak im odpowiada i dla taty, który siedziałby w słuchawkach bezprzewodowych i na nich dostosowywałby głośność według własnych potrzeb. Jeśli jest to możliwe, to jaki sprzęt/ słuchawki do tego polecacie? W skrócie co muszę nabyć, żeby rozwiązać ten głośny problem?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14751992
    SERVICE-AV
    Poziom 39  
    Ocena: 899
    Wchodzą w rachubę tylko słuchawki z wejściem RCA(popularnie zwane CINCH) , wtedy będzie niezależność głośności słuchawek i głośników TV .
    Wpisz w wyszukiwarkę słuchawki bezprzewodowe CINCH i masz do wyboru :)
  • #3 14752076
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 14757915
    bizzy
    Poziom 10  
    Możecie polecić mi jakiś model słuchawek, które uważacie za odpowiednie?
  • REKLAMA
  • #5 14758535
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 14760814
    bizzy
    Poziom 10  
    600 zł, ale jakieś super za 650 też mogą być. W sumie i tak skłaniałbym się ku czemuś tańszemu, bo ojciec wrażeń dźwiękowych i tak nie wychwyci.
  • #7 14760947
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 14769381
    bizzy
    Poziom 10  
    Nie, tylko nie różowe :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje rozwiązania, które pozwoli na podłączenie bezprzewodowych słuchawek do telewizora Panasonic TX-32LE8FSA, aby umożliwić jednoczesne słuchanie dźwięku przez głośniki telewizyjne i słuchawki. W odpowiedziach zasugerowano użycie słuchawek z wejściem RCA (CINCH), co pozwoli na niezależne sterowanie głośnością. Użytkownik rozważa zakup słuchawek w przedziale cenowym do 600 zł, z możliwością wydania do 650 zł na lepszy model. Polecono model AKG K935 jako odpowiedni wybór.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA