logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux ENN3153AOW - Wentylator zamrażalki pracuje bezustannie i buczy

Ryfa 09 Cze 2015 18:33 2178 4
REKLAMA
  • #1 14758043
    Ryfa
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Szanowni Państwo, zakupiłem lodówkę do zabudowy electrolux enn3153aow. Uruchomiłem ją i działa ale zauważyłem, że jest głośna. Hałas wydobywa się z wentylatora w zamrażalniku, który pracuje prawie bezustannie - jest to takie nieskie buczenie, które niesie się po całym mieszkaniu. Próbowałem znaleźć w instrukcji o co chodzi ale instrukcja tego nie wyjaśnia. Funkcja Freestore (której chyba częścią jest ten wentylator?) jest wyłączona. Zamrażalnik ustawiony na -18, lodówka na +6. Myślałem, że to może dlatego, że zamrażalnik jest pusty więc włożyłem tam 6 butelek z wodą ale zapełnienie zamrażalnika nie pomogło. Wentylator czasami się wyłącza i wtedy nastaje błoga cisza ale nie trwa to długo. Czy to może być wada sprzętu? Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 14760201
    sylwo1133
    Poziom 13  
    Ocena: 36
    Na pewno to wentylator a nie kompresor?
  • REKLAMA
  • #3 14760203
    Ryfa
    Poziom 11  
    Tak, na pewno wentylator bo mogę go zatrzymać palcem i wtedy hałas ustaje :) Kompresor swoją drogą chodzi bardzo przyzwoicie, cicho mruczy.
  • REKLAMA
  • #4 14760206
    sylwo1133
    Poziom 13  
    Ocena: 36
    po przywiezieniu jej do mieszkania była odrazu włączona czy daliście jej odczekać aby olej z układu spłynął?

Dodano po 2 [minuty]:

to wentylator może się obluzował i drga
  • #5 14760260
    Ryfa
    Poziom 11  
    Stała w mieszkaniu 2 tygodnie przed podłączeniem, generalnie stosowałem się do wszystkich instrukcji. Jest wypoziomowana, ma odpowiednie odległości w szafie na wentylację, nie stoi na słońcu, w mieszkaniu jest normalna temperatura itd.
REKLAMA