logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

metabo - Auto zdalnie sterowane gubi sygnał - przerywa jazdę 2.4 GHz

kruk 16 Cze 2015 20:24 4221 3
REKLAMA
  • #1 14776955
    kruk
    Poziom 11  
    Ocena: 32
    Witam, posiadam auto zdalnie sterowane. Problem jest w tym, że gdy mam je w ręce i wcisnę przycisk w pilocie by jechał i puszczę go na ziemi to jedzie do czasu, aż go nie zatrzymam. Dalej już nie chce jechać. Dioda w aucie miga (jak by nie miała kontaktu z pilotem). Musze wyłączyć pilot i auto, następnie włączyć ponownie i znowu przycisk jazdy i jedzie do czasu kiedy go nie zatrzymam pilotem.

Z kolei, kiedy auto postawię na ziemi i wcisnę przycisk jazdy w przód to jedzie z 50 cm i koniec. Trzeba wyłączyć pilot i autko i ponownie szuka sygnał.

Pilot posiada diodę, która przy znalezieniu sygnału auta świeci ciągłym światłem.
    Tak samo auto. Kiedy już się zatrzyma, zaczyna migać dioda w autku i już nie jedzie dalej.
    Auto działa na częstotliwości 2.4 GHz, metabo.

Proszę o rady, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy.
    W załączeniu układ elektroniczny autka.
    Pozdrawiam
    metabo - Auto zdalnie sterowane gubi sygnał - przerywa jazdę 2.4 GHz metabo - Auto zdalnie sterowane gubi sygnał - przerywa jazdę 2.4 GHz
  • REKLAMA
  • #2 14777165
    kriss51
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 482
    Witam. Na początek sprawdź czy nie ma zimnych lutowań w miejscu gdzie jest włożona pionowa płytka modułu RF. Coś brzydko te luty wyglądają. Przyczyną może być równie dobrze pilot. Sieć WIFI lub jakiś router 2,4GHz też może skutecznie zakłócać pracę tego autka.
  • REKLAMA
  • #3 15065053
    norbert_pawlowski
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam,

znalazłeś powód swojej usterki bo zmagam się z identyczną?

pozdrawiam
  • #4 15451472
    ---trafopowielacz---
    Poziom 23  
    Ocena: 177
    Witam. Niestety mam ten sam problem. Podłączyłem autko pod zasilacz i do 3,5V nie rozłącza sygnału. Jak napięcie przysiądzie poniżej 3,5V pilot rozłącza się od autka. Moim zdaniem jest to wina akumulatorów. Obecnie do swojego podłączyłem jedno ogniwo 18650 i śmiga jak do tej pory.
REKLAMA