logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki Bluetooth - połączone, a mimo to brak dźwięku

dolar6114397 17 Cze 2015 00:42 37287 4
REKLAMA
  • #1 14777903
    dolar6114397
    Poziom 2  
    Ocena: 16
    Witam,
    przeszukałem całe forum i dodatkowo wiele innych, niestety nie znalazłem rozwiązania swojego problemu. Zakupiłem lidkowskie słuchawki SilverCrest SBTH 4.0 A1. Po zparowaniu z telefonem działają świetnie, natomiast po połączeniu z laptopem pojawia się już problem.
    Słuchawki są wykrywane bez problemu. Parowanie również przebiegło bez żadnych kłopotów. Problem pojawia się, kiedy chcę użyć ich jako zwykłych słuchawek, czyli łącze się z laptopem i one przejmują rolę urządzenia audio. Dodatkową informacją jest to, że podczas łączenia od strony komputera wyskakuje napis "Podczas ustanawiania połączenia wystąpił błąd" i słuchawki się nie połączą, natomiast jeśli wyłącze i włącze słuchawki słuchawki łączą się z tym samym komunikatem, ale informacja pod ikoną słuchawki zmienia się na połączony. W zarządzaniu urządzeniami audio widoczne są słuchawki bluetooth, ale jako rozłączone.
    Ostatnie co zaobserwowałem, to to że na Bluesoleil działają rewelacyjnie, niestety jest limit 2 Mb.

Specyfikacja laptopa:
    Lenovo g500
    Windows 7
    bluetooth: broadcom bluetooth 4.0 USB (wbudowane w laptopa)

Słuchawki Bluetooth - połączone, a mimo to brak dźwięku
  • REKLAMA
  • #2 14779902
    dolar6114397
    Poziom 2  
    Dziś w akcie desperacji zakupiłem BlueSoleil 9. Działało rewelacyjnie. Niestety pojawia się kolejny problem. BlueSoleil działa do 2-3 wyłączenia po instalacji na świeżym systemie. Potem ani nie łączy się ze słuchawkami, ani z telefonem czy słuchawką bluetooth. Nie wykrywa innych sprzętów. W drugą stronę jest ten sam problem. Telefon nie wykrywa komputera, mimo, że po instalacji proces przebiegł bez problemu. Po odzyskaniu partycji z przed instalacji BlueSoleil i ponownym jego zainstalowaniu problem znika i znowu działa przez kilka minut/włączeń. Reinstalacja samego oprogramowania nie pomaga. Tylko system.
    Proszę o pomoc, bo brakło mi już totalnie pomysłów.
  • REKLAMA
  • #3 14795427
    Maciejdr
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam. Mam te słuchawki, z iPhonem działają świetnie, z laptopem (Windows 7) niestety nie działają - po wykryciu się ich i dodaniu, nie instaluje się sterownik, system nie może go odnaleźć na Windows Update. Nie mogę znaleźć sterowników do Win7 w sieci by je ręcznie podinstalować.
    Na drugim kompie, stacjonarnym z XP z użyciem zewnętrznego BT USB, działają przez BlueSoleil, ale tylko raz sprawdziłem na razie, więc nie wiem czy będą takie problemy jak u kolegi powyżej.
  • REKLAMA
  • #4 15121645
    dolar6114397
    Poziom 2  
    Problem częściowo rozwiązany. Mianowicie kiedy wyczyściłem rejestr, odinstalowałem stery z urządzeń, zainstalowałem sterowniki bluesoleil wszystko ładnie śmiga, po restarcie pojawia się okno: znaleziono nowy sprzęt i podmienia sterowniki na niedziałające na zasadzie: bluesoleil to shit, ja mam lepsze i podmienia. Czy można jakoś wstrzymać działanie automatycznego instalatora, by nie zastępował sterowników bluesoleil?
  • #5 16153133
    gadi
    Poziom 14  
    Ocena: 68
    Witam
    Mam podobny problem
    Laptop to Lenovo z70 Windows7
REKLAMA