Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
MetalworkMetalwork
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

peugot boxer 1995 rok - brak pray pompy paliwa silnik 1.9 td pompa bosh rota

23 Cze 2015 20:32 849 16
  • Poziom 8  
    Mam problem i prosze o pomoc.Posiadam dostawczaka peugoet 1.9td rok 1995 z pompa rota bosha.Mam problem z opaleniem go.Po przekreceniu stacyjki paliwo nie dostaje sie do wtryskow.Sprawdzilem przekaznik swiec zarowych,bezpieczniki,dojscie do elektrozaworow tam wszystko ok.Pompa dalej nie podaje,co mysla na ten temat formulowicze???blagam o pomoc!Pozdrawiam :cry: :c prosze o pomoc!ry:
  • MetalworkMetalwork
  • Poziom 35  
    pali na plaku?

    masz immo na elabie czy zwykły zawór? masz tam zasilanie?

    jezeli wszystko jest ok, wykrec go i usun grzybek ze sprenzynka ze srodka. zakrec spowrotem i zobacz czy wtedy zapali.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 8  
    Witam ponownie.Podaje okolicznosci awarii ,jechalem moze 100 metrow i i zgasl,nie chcial dalej odpalic.Imobilajzer byl owszem ,ale przestal dzialac 3 lata temu,pompa ma te czesc modem od imobilajzera.Na samym plaku hula, bez juz nie.Pozdrawiam
  • Poziom 43  
    pitt22 napisał:
    ,pompa ma te czesc modem od imobilajzera
    możesz po Polsku?
    Zaworek na pompie "cyka" jak włączysz stacyjkę ??(potrzebny pomocnik).
  • MetalworkMetalwork
  • Poziom 8  
    Witam serdecznie i odpowiem na pytanie .Tak zaworek cyka byl spradzany u kolegow mechanikow,ci mechanicy to tylko auta z komputerem.Pozdrawiam
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 8  
    paliwo dochodzi do pompy ale pompa nie podaje go dalej.odpowietrzalem go na wszystkie wtryski i nic.moze ten imo go trzyma?
  • Poziom 43  
    Wywal zaworek
    i załóż peugot boxer 1995 rok - brak pray pompy paliwa silnik 1.9 td pompa bosh rota
    zakładam że pompa się kręci :)
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 8  
    elektrozawor stary niby dziala. przewodzi prad po przekreceniu stacyjki.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 8  
    to autko ma na pewno imobilajzer bo przy kluczyku ma to.Rozrzad jak go moge sprawdzic?trzeba demontowac?
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 8  
    w stacyjce sa poslaki ze imo tam zamontowano..sytuacja taka jakby ta pompa woogole zastrajkowala.co w nia stopilo?silnik to prosta kon strukcja ten elektrozawor mnie boli .Stary niby powtarzam niby cyka
  • Poziom 43  
    Już ci kolega napisał i ja:
    -rozrząd czy się obraca wszystko
    -zaworek na pompie wykręć (wyjmij tłoczek/gumę) na próbę lub podmień cały.
    -sprawdź jeszcze czy jak kręcisz rozrusznikiem nie zanika na nim zasilanie
  • Poziom 8  
    zrobie tak .Zciagne sobie przedni pas do dostepu.Zadanie w sam raz na weekend. :D .milo za podpowiedz ,opisze co i jak zrobilem.Pozdrawiam i milego dzionka