logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres Bosh Benvenuto b70 - komunikat add beans, sucha kawa, brak naparu

crstallus 13 Lip 2015 14:23 1356 2
REKLAMA
  • #1 14844781
    crstallus
    Poziom 1  
    Witam serdeczenie, Mamy problem z ekspresem do kawy Bosh Benvenuto b70.
    Coś się zepsuło z dnia na dzień i od tego momentu ekspres niewystarczająco namacza fusy kawy, samych fusów jest za mało a kawa się nie robi - wyskakuje komunikat "add beans" (dodaj kawe). Gdy włączy się ekspres to normalnie się płucze i wylatuje woda. Gdy włączy się robienie kawy, słychać jak kawa się mieli a później jak jest przerzucana do filtra/kolby. I tutaj właśnie następuje problem - kolejnym krokiem powinno być przepuszczanie wody przez filtr/kolbe a to nie następuje. Zamiast tego pojawia się komunikat "add beans" i nie wycieka ani kropla kawy :cry: jak wspomniałem - wyrzucownych fusów jest mało i są dosyć suche.

Może jest tu ktoś kto miał podobne doświadczenie lub wie co mogło się zepsuć?
  • REKLAMA
  • #2 17932007
    wiciu2
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam dokładnie ten sam problem. Czy komuś udało się dojść do przyczyny czemu wywala suche fusy i nie zaparza kawy tylko podaje komunikat add beans?
  • #3 17932293
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3330
    wiciu2 napisał:
    Witam,
    Mam dokładnie ten sam problem. Czy komuś udało się dojść do przyczyny czemu wywala suche fusy i nie zaparza kawy tylko podaje komunikat add beans?

Albo młynek podaje tej kawy za mało albo mikrolwacznik górny nie kontaktuje, bądź mechanizm go nie naciska.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
REKLAMA