Witam. Mam teraz nowy internet i telewizje. Nowy router dostarczony przez dostawców internetu znajduje się w pokoju z telewizorem, a ja chciałbym mieć w komputerze stabilny internet. Wiem że kablem było by lepiej ale nie do końca miałbym jak go przeprowadzić. Musiałbym przez balkon ale nie wiem czy np. Mróz nie będzie źle na niego działał. Najlepiej jakbym kupił karte sieciową wifi ale nwm czy jest sens.
1. Czy kabel będący na dworze ale pod dachem wytrzyma mróz, słońce itd.?
2. Czy karta sieciowa wifi zapewni mi dobre, stabilne połączenie do ściągania plików i grania w gry typu cs itd.?
3. Czy przez wifi będę miał taką samą prędkość internetu jak z kabla?
Wolałbym kabel ale chyba nie będę mógł go tak przeprpwadzić. Czy wifi mnie zadowoli? Chodzi mi o to aby ping był niski i aby jie przerywało mi połączenia ani nie było częstych zakłóceń.
1. Czy kabel będący na dworze ale pod dachem wytrzyma mróz, słońce itd.?
2. Czy karta sieciowa wifi zapewni mi dobre, stabilne połączenie do ściągania plików i grania w gry typu cs itd.?
3. Czy przez wifi będę miał taką samą prędkość internetu jak z kabla?
Wolałbym kabel ale chyba nie będę mógł go tak przeprpwadzić. Czy wifi mnie zadowoli? Chodzi mi o to aby ping był niski i aby jie przerywało mi połączenia ani nie było częstych zakłóceń.