logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi 80 B4 2.8L - Jak sprawdzić czujnik Halla i sterownik zapłonu?

bolekg 31 Maj 2005 16:35 4070 5
REKLAMA
  • #1 1539075
    bolekg
    Poziom 2  
    jak sprawdzić czujnik halla lub sterownik układu zapłonowego?
  • REKLAMA
  • #2 1539432
    jaconen
    Poziom 19  
    Ocena: 51
    Zobacz czy dochodzi napiecie do HAllA styk 1 i 3
  • REKLAMA
  • #3 1540146
    bolekg
    Poziom 2  
    sprawdziłem halla dochodzi natomiast zastanawiam sie nad cewką gdy włącze zapłon we wszystkch (6) przewodach jest +
  • REKLAMA
  • #4 1540180
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 1540246
    bolekg
    Poziom 2  
    po podłączeniu pod środkowy żarówki i kręceniu świeciła pulsacyjnie więc wydaje się być ok

Dodano po 12 [minuty]:

czy możliwe że siadł sterownik układu zapł. do niego dochodzi masa a z drugiej strony jest+ idacy od cewki
  • #6 2958875
    antenek
    Poziom 19  
    Ocena: 96
    Mam ten sam temat . Była robiona głowica . wszystko poskładane . do czujnika halla dochodzi +12 i masa . Widać ze pojawia sie jakiś sygnał (4V gdy nie pracuje z tego co pamiętam ) . natomiast inna kwestia z cewek do modułu dochodza 3 przewody na każdym jest plus wiec tak jak ktoś pisał jest ok . Ale na przewodach dochodzących do modułu z wiązki nie ma plusa (na wszystkich 4 pinach) . Co wiecej nie ma też zasilania na czujnik położenia wału korbowego (krzy kole zamahowym) . Tez kostka ma 3 piny . Na środkowym pinie przy kręceniu rozrusznikiem pojawia sie napięcie rzędu (0,4 V) Ale z tego co mi sie wydaje po to sa 3 piny we wtyczce ze jeden to + dugi masa i trzeci to sygnał mam racje ?? Kolejny problem to wywołanie kodów migowych . Jest kontrolka na desce rodzielczej ?? Co ma sie zapalac . Wsadzenie bezpiecznika w przekaźnik w skrzynce z bezpiecznikami nic nie daje . Może ktos miał taki temat moze coś wie . Dodam jeszcze ze iskra czasami sie pojawia ale raz kiedyś .
    Pozdrawiam
REKLAMA