logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy spawanie pękniętego tłoka w starym kompresorze olejowym jest skuteczne?

Nifir 19 Lip 2015 15:38 2076 2
REKLAMA
  • #1 14859816
    Nifir
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Wyciągnąłem z garażu dziadka stary kompresor olejowy, który chciałem przywrócić do życia. Niestety cały był pokryty wylewającym się olejem, a po załączeniu nie utrzymywał ciśnienia, tylko pomału powietrze wylatywało w okolicy tłoka.
    Z tego co zauważyłem, to w tamtym miejscu tłok chyba był pęknięty i ktoś próbował go zaspawać. Pytanie, czy spawanie takiego tłoka może przywrócić go do życia, czy prędzej czy później i tak się rozpadnie?

Kompresor ma służyć do prostych zadań warsztatowych, przedmuchanie czegoś, pomalowanie małej płytki, napompowanie roweru etc.
    Załączniki:
    • Czy spawanie pękniętego tłoka w starym kompresorze olejowym jest skuteczne? DSC_2650.JPG (7.11 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Czy spawanie pękniętego tłoka w starym kompresorze olejowym jest skuteczne? DSC_2649.JPG (6.61 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Czy spawanie pękniętego tłoka w starym kompresorze olejowym jest skuteczne? DSC_2646.JPG (7.37 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Czy spawanie pękniętego tłoka w starym kompresorze olejowym jest skuteczne? DSC_2647.JPG (7.43 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Czy spawanie pękniętego tłoka w starym kompresorze olejowym jest skuteczne? DSC_2648.JPG (6.35 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14859997
    ArturAVS
    Moderator
    Ocena: 7772
    Jakoś na tych zdjęciach nie widać pękniętego tłoka. To co jest spawane to karter( korpus). Popytaj w okolicznych zakładach ślusarskich. Na pewno pospawają.
  • #3 14860650
    Krzysztof Reszka
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1548
    Korpus jest żeliwny więc nie ma problemu go zaspawać , bo to co tam ktoś próbował naprawić to chyba cyną zatykał. Dużo pracy przed kolegą .
REKLAMA