logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć zdalne odpalanie alarmu w Yamaha TDR? Zostały 4 kable

monek100 29 Lip 2015 20:06 2199 6
REKLAMA
  • #1 14884922
    monek100
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Mam problem z podłączeniem alarmu to motocykla yamaha TDR a mianowicie zdalnego odpalania. Alarm dziala jak należy ale zdalne odpalanie nie dziala bo nie wiem jak podłączyć :/ zostały mi 4 kable i nie rozumiem ze schematu jak podlączyc :( mogłby mi ktoś pomóc?

Tu zdjęcie schematu

A kable zostały mi :

Niebieski
    Różowy
    Szary
    Czerwony( ten z bezpiecznikiem). Jest on podlaczony bezposrednio do + z aku, ale mam wrażenie że gdzies jeszcze powinien byc podlaczony :)

Z gory dzieki za pomoc ;)
  • REKLAMA
  • #2 14884954
    pawel16150
    Poziom 30  
    Ocena: 640
    Niebieski to starter rozrusznika

Dodano po 4 [minuty]:

Różowy i szary wygląda mi na obwód włączania zapłonu.
  • REKLAMA
  • #3 14885131
    monek100
    Poziom 10  
    Dopiero z tego schematu w zalaczniku cos zrozumialem. Dziala, kreci z pilota, ale jakby mial zaraz wybuchnac... Strasznie wolno. Zakręcinpół obrotu i przepala bezpiecznik :/ nie wiem co robic... Winą mogą być nie zlutowane a skręcone kable? (Na czas testów)?
    Załączniki:
    • Jak podłączyć zdalne odpalanie alarmu w Yamaha TDR? Zostały 4 kable image.jpg (1.31 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 14885154
    pawel16150
    Poziom 30  
    Sądzę po wypowiedzi że kabelek niebieski podłączyłeś bezpośrednio do rozrusznika.Powinien być on podłączony do stycznika sterującego rozrusznikiem
  • REKLAMA
  • #5 14885332
    monek100
    Poziom 10  
    Podłączyłem tak jak na tym schemacie
    i teraz nie wywala bezpiecznika, ale za to kręci powoli i nie ma iskry jak odpalam z pilota. dodatkowo nie moge przerwać kręcenia rozrusznikiem :/ .
  • REKLAMA
  • #6 14885370
    pawel16150
    Poziom 30  
    Przewód pomarańczowy jest dobrze podpięty? Powinien być tam gdzie po włączeniu zapłonu pojawia się plus.
  • #7 14885387
    monek100
    Poziom 10  
    Jest dobrze podłączony.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem zdalnego odpalania alarmu do motocykla Yamaha TDR. Po podłączeniu alarmu, zdalne uruchamianie nie działa prawidłowo, a pozostały cztery kable (niebieski, różowy, szary, czerwony z bezpiecznikiem) nie są poprawnie zidentyfikowane. Użytkownik otrzymuje wskazówki, że niebieski kabel powinien być podłączony do stycznika rozrusznika, a różowy i szary do obwodu zapłonu. Po kilku próbach, użytkownik zauważa, że rozrusznik kręci wolno i przepala bezpiecznik, co może być spowodowane nieprawidłowym połączeniem kabli. Ostatecznie, po poprawnym podłączeniu, problem z bezpiecznikiem został rozwiązany, ale nadal występują trudności z uruchomieniem silnika.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA