Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mobilny internet w telefonie i laptopie. Jaki?

szczechu98 18 Aug 2015 14:17 1209 13
    szczechu98
    Level 10  
    Witam! Niedługo wyprowadzam się z domu i będę często podróżował pociągami, tramwajami itp. a w mieszkaniu brak internetu. Chciałbym mieć dostęp do niego zarówno w telefonie jak i komputerze możliwie jak najczęściej. Póki co mam taryfę Mix w T-mobile i 350mb internetu, co wystarcza mi na ok. tydzień. Jak myślicie, lepiej wykupić nielimitowany internet w telefonie (o ile się da) i zrobić z niego modem dla komputera (jeśli tak to w której z sieci najtaniej?), czy może bardziej opłacalny będzie zakup modemu USB do laptopa i dodatkowo internet w telefonie? Gdzie najtaniej to zrobić? Macie jakieś sprawdzone taryfy lub korzystacie z którejś z tych opcji? Podzielcie się doświadczeniem i dobrą radą :) Pozdrawiam!
    Anonymous
    Level 1  
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Level 1  
  • Helpful post
    Mariusz B12
    Level 2  
    Ja ostatnio zrezygnowałem w Plusie. Miałem internet w "paluszku" 4 GB za 10 zł miesiecznie. Starczałio na caly miesiac spokojnego surfowania. Zalatwilem sobie go kiedys do firmy i mowiac szczerze ogladalem filmy, siedzialem na fcb. Na wyjazdy byl jak znalazl. Pozdrawiam. Musisz poszperac w ofertach. Huawei też slyszalem, ale ponoc nie zawsze lapie siec.
  • Helpful post
    Samus3k
    Level 10  
    Korzystam z PLAY i jestem bardzo zadowolony płace 20zł za 4GB. Tylko patrz w jakim miejscu korzystasz i która sieć ma tam najlepsze osiągi. Można sprawdzić to na stronach operatorów.
  • Helpful post
    Anonymous
    Level 1  
    szczechu98
    Level 10  
    Moją uwagę zwróciła oferta Play. Weszła w życie od 12 sierpnia, więc mało o niej opinii w internecie. Co sądzicie? Słyszeliście o niej? Za 60zł miesięcznie otrzymujemy 45GB internetu o średniej prędkości 20-30Mb/s (do 70Mb/s), router za 1zł, brak limitów przez 3 miesiące oraz brak limitów w nocy. Po wyczerpaniu 45GB internet spowalnia do 8kb/s. Proszę o opinie

grafika: Link
    Anonymous
    Level 1  
    szczechu98
    Level 10  
    Używam komputera codziennie po kilka godzin, tak samo smartfon. Bez ściągania plików potrafię zużyć ok. 2GB dziennie (YouTube, CDA itp.)
    Anonymous
    Level 1  
  • Helpful post
    zero user
    Level 9  
    Piszesz, że w mieszkaniu brak internetu. Dlatego przedstawie Ci moją sytuację..
    Mam to szczęście ,że opłacam wujkowi Cyfrowy Polsat, który mieszka za granicą. W wyniku czego załapałem się na ofertę smartDOM tj. : telewizja+internet+telefon. I teraz najlepsze...za 35 zl./msc. (pierwsze 3 miesiące były darmowe) mam pakiet internetowy Power LTE 25 GB (bez limitu danych) + abonament w Plusie za 1 zł (nielimitowne rozmowy do wszystkich sieci).
    Internet, jak wspomniałem, jest bez limitu danych, czyli po przekroczeniu limitu (w moim przypadku 25 GB), co prawda, spowalnia, ale do takich prędkości, że ja praktycznie nie miałem okazji tego nawet odczuć.
    Podsumowując, uważam się za szczęściarza, bo - za niewielką kwotę (35zł.), mam dostęp do internetu, który służy mi zarówno mobilnie, jak i stacjonarnie; a do tego abonament telefoniczny gratis.
    Być może, masz również kogoś w rodzine kto jest abonamentem Cyfrowego Polsatu lub ewentualnie, sam jesteś zainteresowany ich ofertą? Jeśli tak, to szczerze Ci polecam ich propozycję, choć warunki promocyjne pewnie od tego czasu się zmieniły, poza tym, trzeba również zwrócić uwagę na zasięg sieci LTE w zależności od lokalizacji.

W razie czego..Oferty smartDOM szukaj na stronach Plusa i Cyfrowego Polsatu :)
    matek451
    Level 43  
    Już dawno nie aktualne. Obecnie w SmartDom2 nie ma takich rabatów. Obecna oferta jest droższa, a rabat wynosi 25 zł na drugą usługę. Czyli za 55 GB płacisz 79,90 jak chcesz mieć no limit to dodatkowo 10 zł czyli 89,90 . Z rabatem 25 zł 64,90, do tego router za 3 zł. Jeśli wystarczy ci 60GB to jest promocja http://www.plus.pl/documents/16/4137379/Regul..._24_miesiace_2x_wiecej_GB_w_SI_19_08_2015.pdf Oferty abonamentowe Play po zmianie słabe i porównywalne z Plusem. Jeśli dużo się będziesz przemieszczał pomyśl o ofercie Orange. Zasięg NetWorks zdecydowanie najlepszy. Oferta Orange z nielimitowanym LTE w tej chwili najlepsza. Można uzyskać kody rabatowe 20% na abonament . Za 55,92zł możesz mieć 50GB+ 100GB na LTE i do tego router MiFI Airbox2 Plus za 9 zł lub w zestawie z tabletem Acer Iconia TAB 10 za 249 zł. Do tego noce bez limitu za darmo. Nie podałeś lokalizacji. Od tego zaczyna się dyskusję o ofertach, zasięg to podstawa.