Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

fiat ducato 3.0 multijet - kreci ale nie odpala

lukas2788 19 Sie 2015 16:54 2922 2
  • #1 19 Sie 2015 16:54
    lukas2788
    Poziom 2  

    Witam.
    Koledzy mam kłopoty z ducato 3.0 160km multijet 2007r.
    Auto kręci ale nie odpala. Brak zasilania na pompie paliwa w zbiorniku. Jak zpinalem na krótko to auto odpalalo. Teraz pomimo tego ze Pompe załączam sam auto nie odpala. Przestała też działać pompka od spryskiwaczy. Jak rozbiore przekaźnik pod maską, zawrze go to pompka podaje płyn na szybę. Światła drogowe działają z opóźnieniem. Proszę o poradę. Auto stało już na 3 warsztatach i każdy rozkłada ręce.

    4 2
  • #2 24 Sty 2017 14:35
    bratan1
    Poziom 9  

    Witam, czy udało się rozwiązać problem? Mam podobne objawy.

    5
  • #3 01 Gru 2018 22:41
    bratan1
    Poziom 9  

    Tak, problem rozwiązany. Po połączeniu kompa pokazał się błąd zaworu ciśnienia na pompie. Po podmianie na inny nie pomogło. Winowajca okazała się być wiązka która przetarla się a później przegniła od wilgoci z podszybia. Wymiana wiązki pomogła. Starej nie chciałem naprawiać ze względu ze kilka przewodów było przetartych a auto musi być pewne. Dla potomnych.

    Dodano po 1 [minuty]:

    Tak, problem rozwiązany. Po połączeniu kompa pokazał się błąd zaworu ciśnienia na pompie. Po podmianie na inny nie pomogło. Winowajca okazała się być wiązka która przetarla się a później przegniła od wilgoci z podszybia. Wymiana wiązki pomogła. Starej nie chciałem naprawiać ze względu ze kilka przewodów było przetartych a auto musi być pewne. Dla potomnych.

    0