Witam! Mam pewien problem, postanowiłem zbudować ten prosciutki regulator (dołączam obrazek), ale mam prosty problem - nie działa. Czy on w ogóle może działać? Na środkowym położeniu potencjometrów sprawdzałem omomierzem, rezystancja wejścia do wyjścia (sam pin sygnałowy, nie masy) wynosi około 400kOhm, czyli dobrze. Układ zrobiony na pająka. Jedyna zmiana to kondensatory zamiast 2,5nF - 2,2nF. Pozdrawiam i proszę o pomoc!
-------
Teraz druga sprawa: Potrzebuję właśnie taki układ by wyciszyć nieco basy. Zrobiłem kolumienki na Arz 6608 i przy ostrzejszym graniu nieco pierdzą. Bardziej zależy mi na głośności, a mam nieciekawego discmana, dlatego proszę o jakieś proste schematy regulatorów. Naprawdę nic więcej nie potrzebuję, tylko regulacja basu i ew. sopranu. Najlepiej gdyby było to bez zasilania. Pozdrawiam.
-------
Teraz druga sprawa: Potrzebuję właśnie taki układ by wyciszyć nieco basy. Zrobiłem kolumienki na Arz 6608 i przy ostrzejszym graniu nieco pierdzą. Bardziej zależy mi na głośności, a mam nieciekawego discmana, dlatego proszę o jakieś proste schematy regulatorów. Naprawdę nic więcej nie potrzebuję, tylko regulacja basu i ew. sopranu. Najlepiej gdyby było to bez zasilania. Pozdrawiam.