Witam,
Mam problem. W jaki sposób wyświetlić film, zdjęcia na TV, który nie ma ani WIFI, ani LAN ale za to ma ... HDMI
. Na rynku dostępne są różne urządzenia Apple TV, "Malinka" itp. Nie interesuje mnie nic co ma związek z Androidem. Już to kiedyś przerabiałem i przyznam się, że była to masakra. Filmy będą umieszczone na NAS. Najlepszym dla mnie rozwiązaniem byłby Apple TV ze względu na Iphona, Ipada w domu. Pytanie czy jeżeli uruchomiłbym np DS Video (Program Synogoly) na Iphonie to od razu mógłbym uruchomić przesył filmu poprzez Apple TV do TV czy muszę film odtworzyć na Iphonie i dopiero później poprzez AirPlay przesłać do Apple TV i przez HDMI do TV. Ma ktoś coś podobnego rozwiązane?
Do rozbudowy jest obecna sieć wyposażona w router Netgeara R7000 a w przyszłości DS215j spięty z Samsung Smart TV. Niestety w domu będzie jeszcze LG 42" którego właśnie trzeba wpiąć jakoś w sieć multimedialną.
Mam problem. W jaki sposób wyświetlić film, zdjęcia na TV, który nie ma ani WIFI, ani LAN ale za to ma ... HDMI
Do rozbudowy jest obecna sieć wyposażona w router Netgeara R7000 a w przyszłości DS215j spięty z Samsung Smart TV. Niestety w domu będzie jeszcze LG 42" którego właśnie trzeba wpiąć jakoś w sieć multimedialną.