logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer wyłącza się po 1-2 sekundach od włączenia - specyfikacja w opisie

seba66666 03 Wrz 2015 00:35 1278 3
REKLAMA
  • #1 14967507
    seba66666
    Poziom 2  
    Mam taki problem. Otóż jak próbuję włączyć komputer to tylko wiatraczki zaczynają chodzić ale po 1-2 sekundach od razy przestają i potem jak próbuję jeszcze raz włączyć komputer to nie mogę. Muszę odłączyć i jeszcze raz podłączyć kabel do przedłużki, żebym mógł ponownie włączyć komputer jednak i tak wtedy dzieje się tak samo. Wszystko w komputerze jest nowe, dopiero co kupione. Zastanawiam się, czy może to mieć związek z tym, że mam przedłużkę o mocy 10A i kabel od zasilacza jest o mocy 16A. Chociaż podłączałem do innych gniazdek w domu i też nic nie dawało.

Co do specyfikacji komputera:
    Procesor: Intel Pentium G3250
    Płyta główna: MSI H81M-P33
    Karta graficzna: Palit GeForce GTX 750 Ti StormX
    Pamięć RAM: Crucial 4 GB DDR3
    Płyta główna: Seagate Barracuda 7200.12 1000 GB
    Zasilacz: Corsair VS 450 W
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14967538
    Przemko21
    Poziom 27  
    Ocena: 307
    wylaczanie komputera przy starcie spowodowane jest przeciazeniem zasilacza (zbyt mala moc zasilacza) lub jego uszkodzenie. Czasami problemem jest tez zbyt wysoka temperatura procesora ale jezeli komputer jest nowy to to bym wykluczyl w szczególnosci ze komputer wylacza sie od razu po starcie.
  • #4 14969652
    seba66666
    Poziom 2  
    Sprawdzałem teraz na zasilaczu od znajomego (320W) i na nim to od razu się włączył ekran i komputer. Nie sądziłem, że to może być wina zasilacza bo wczoraj mi go przywieźli i od razu się okazuje, że nie działa... No nic, będę musiał go zwrócić, żeby mi wymienili. Dzięki za pomoc. Temat można już zamknąć.
REKLAMA