logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam oprogramowania do wizualizacji pola elektromagnetycznego dla liftera

Gniew_Amo 06 Cze 2005 10:37 1217 3
REKLAMA
  • #1 1554629
    Gniew_Amo
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Witam wszystkich niewiem niejestem pewien czy ten post pisze w tym miejscu co nalezy wiec prosze na mnie niekrzyczec :)
    Bende probowal zbudowac cos takiego jak lifter (jonokraft) i pisze ten post bo poszukuje oprogramowania w ktorym moglbym zobaczyc wizualnie po wprowadzeniu wszystkich danych ( dlugosc przekroj przew. itd. itp. ) jak rozkladalo by sie pole i strumien elektromagnetyczny
    Posiadam takie oprogramowanie jezeli chodzi o elektryke jak autocad 2005
    elcad 7.3 i elektroniczne protel 2004 jakby co ( nieiwem czy tam cos takiego jest nieznem sie na tym oprogramowaniu az tak dokladnie )
    Wiem mozliwe ze troche zagmatwalem ale z gory przepraszam
    Z gory dzieki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1554872
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    A szukałeś w sieci stron o lifterze? Zdaje mi się, że tam jest wszystko, łącznie z symulacjami.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1554877
    mipix
    Poziom 38  
    Ocena: 1461
    Poszukaj programu o nazwie FEMM. Pozwala na obliczenia i wizualizację pól magnetycznych.
  • #4 1558563
    Gniew_Amo
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    mipix - prgram niesamowity tylko teraz mam takie pytanko za 100 pkt czy niema do tego jakiegos opisu :( lub chociaz spolszczenia pisze z tego powodu ze niejestem metalurgiem a tam niema opcji na zwykle ( przynajmniej niezauwazylem ) miedz
REKLAMA