Posiadam wzmacniacz Onkyo A-8850 i od pewnego czasu obserwuję problem z "systemem zabezpieczenia/opóźnienia". Mianowicie, po włączeniu wzmacniacza od razu gra, chwilę potem słychać "klik" w/w systemu opóźnienia. Przedtem było tak, że po włączeniu była cisza, mijały jakieś 3 sekundy i po "kliku" dopiero kolumny grały. Problem się pojawia wtedy, gdy wzmacniacz był wyłączony przez dłuższy czas - 15 minut lub dłużej. Jeśli go wyłączę i do paru minut znów włączę to system wydaje się działać poprawnie. Co może być przyczyną? Przekaźniki? Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić...
Nie wiem, czy nie naginam zasad, ale mam jeszcze takie poboczne pytanie - jak powinien działać "muting" w tym wzmacniaczu? Na samym wzmacniaczu mam tylko diodę tak podpisaną, ale nie mam przycisku do jego załączania - na pilocie (nieoryginalny) mam Muting co prawda, ale jak go naciskam to dioda co prawda zmienia stan, ale nic sie nie dzieje z dźwiękiem. Mam instrukcję w PDF po niemiecku i wnioskuję, że dźwięk powinien wyciszyć się do zera?
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Nie wiem, czy nie naginam zasad, ale mam jeszcze takie poboczne pytanie - jak powinien działać "muting" w tym wzmacniaczu? Na samym wzmacniaczu mam tylko diodę tak podpisaną, ale nie mam przycisku do jego załączania - na pilocie (nieoryginalny) mam Muting co prawda, ale jak go naciskam to dioda co prawda zmienia stan, ale nic sie nie dzieje z dźwiękiem. Mam instrukcję w PDF po niemiecku i wnioskuję, że dźwięk powinien wyciszyć się do zera?
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.