logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepszy router z modemem USB do karty SIM do 250 zł - co polecacie?

roofik5 01 Paź 2015 10:54 1422 5
REKLAMA
  • #1 15034377
    roofik5
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Szukam routera z którego będę korzystał poprzez kartę mobilną. Wydaje mi się, że lepsze (stosunek jakość cena) będą takie z osobnym modemem pod usb? Polecicie coś godnego (zestaw modem + router) do max 250zł. Prędkość pobieranie to będzie około 40mb ale jak będzie ciut mniej - przeżyję. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 15034392
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5761
    Mylisz się i to bardzo, na dzień dzisiejszy brak budżetowego routera , który bezproblemowo obsługuje modemy LTE. Szczególnie na OFW. Za 250 zł nie kupisz dobrego zestawu modem LTE+router. To rozwiązania dla ludzi lubiących wyzwania i problemy. Na ten temat napisano wiele. Druga sprawa to skąd wiesz, że będziesz miał 40Mb/s w internecie mobilnym a nie 4Mb/s? Tutaj nikt nie daje gwarancji prędkości, która zależy od wielu czynników.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 15034412
    roofik5
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    matek451 napisał:
    Mylisz się i to bardzo, na dzień dzisiejszy brak budżetowego routera , który bezproblemowo obsługuje modemy LTE. Szczególnie na OFW. Za 250 zł nie kupisz dobrego zestawu modem LTE+router. To rozwiązania dla ludzi lubiących wyzwania i problemy. Na ten temat napisano wiele. Druga sprawa to skąd wiesz, że będziesz miał 40Mb/s w internecie mobilnym a nie 4Mb/s? Tutaj nikt nie daje gwarancji prędkości, która zależy od wielu czynników.

Okey, w takim razie rozumiem, że lepszym rozwiązaniem będzie router z wbudowanym modemem? Prędkość sprawdzałem na telefonie, akurat u mnie w mieszkaniu uzyskam tą prędkość ale odstawmy to na drugi plan, jesteś w stanie coś polecić do tych 250 zł? Ważne, żeby rozsyłało sygnał wifi na ''znośnym poziomie" a nie żebym musiał ten router ze sobą taszczyć na drugi koniec pokoju.
  • REKLAMA
  • #4 15034521
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5761
    Za 250 zł nie kupisz sensownego routera stacjonarnego z wbudowanym modemem LTE. Co najwyżej jakąś mobilną zabawkę MiFi, która nie nadaje się do stworzenia sieci WiFi w domu. Co do prędkości to musisz się liczyć, że jak przybędzie użytkowników na tym BTS-ie operatora, z którego korzystasz prędkości mogą spaść. Operator nie gwarantuje żadnych.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 15034543
    Marbis22
    Poziom 17  
    Ocena: 17
    Podejrzewam , że w tej cenie nic sensownego nie kupisz, co prawda w okolicy 300zł kupisz np tp-linka 3420 + modem huawey e3372 czy d-link dwr 116 + modem ale nie którzy mają spore kłopoty . Pewnie dużo zależy jak się z niego korzysta.U sąsiada montowałem ten drugi zestaw i dla niego to wystarcza ale u niego przede wszystkim służy do przeglądania stron. Ja na tą chwilę korzystam z routera mobilnego huawey e5377 + antena bo od pół roku jestem w fazie testów internetu mobilnego ale mam zamiar w przyszłym miesiącu kupić router huawey b315.
  • #6 15038531
    sdsi
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Wraz kol. @matek451 jesteśmy, jak sądzę, tego samego zdania - żaden router z modemem USB tylko router modemem 3g. Jest parę sprzętów do wyboru w rozsądnych cenach.

p.s.

@matek451 - pozdrawiam :)
REKLAMA