Witam serdecznie
Mam mały zgryz.
Zainstalowałem w Dell 5548 ten dysk.
Jest OK wszystko śmiga jak powinno.
System jest wraz z dellem zakupiony i aktualizowany do Win10.
i teraz problem.
Gdy pobieram duże pliki z internetu (idm i podobne) oczywiście konfiguruje programy tak aby zapis był na dysk zewnętrzny który w domu zawsze prawie jest podpinany i zdziwienie. ( również TEMP przy pobieraniu jest na zewnętrznym)
Sciągnałem powiedzmy 10GB pliki z netu i zapisałem na dysku jeszcze 2GB zdjęć i to wszystko co zapisałem z zewnątrz na dyski. System pracował około 5 godzin i w Samsung Magician pokazuje mi że zapis na dysku na ten dzien wyniósł 50GB!
Gdy nie pobieram plików z netu tylko te 2-4 GB fotek zapisuje jest w zasadzie nieco mniej ale też dużo bo jakeś 30GB.
Komp ciągle jest w sieci, odtwarza muzykę.
Ten dysk kupiłem w sumie tylko do fotek.
Bo jak przychodzi do szybkiego posortowania 1000 fotek to nie chce mi się czekać aż zdjęcie załaduje się i będzie widoczne w całej okazałości zarówno w thumbie jak i w pełnym podglądzie. Fotka zwykle ma rozmiar 7-8MB więc z oryginalnego dysku samo uzupełnienie podglądu miniaturek trwa wieki a załadowanie fotki przez Acdsee do pełnego podglądu tak samo
Samsung na ten dysk daje 5 lat lub zapis do 75 TB
dysk mam 11 dni i zapisałem już 470GB:) coś jes nie tak z całym moim pomysłem
Może podpowie ktoś co zrobić?
a i jeszcze coś.
dysk ustawiony jest w programie tak aby jak najdłużej żył.
Mam mały zgryz.
Zainstalowałem w Dell 5548 ten dysk.
Jest OK wszystko śmiga jak powinno.
System jest wraz z dellem zakupiony i aktualizowany do Win10.
i teraz problem.
Gdy pobieram duże pliki z internetu (idm i podobne) oczywiście konfiguruje programy tak aby zapis był na dysk zewnętrzny który w domu zawsze prawie jest podpinany i zdziwienie. ( również TEMP przy pobieraniu jest na zewnętrznym)
Sciągnałem powiedzmy 10GB pliki z netu i zapisałem na dysku jeszcze 2GB zdjęć i to wszystko co zapisałem z zewnątrz na dyski. System pracował około 5 godzin i w Samsung Magician pokazuje mi że zapis na dysku na ten dzien wyniósł 50GB!
Gdy nie pobieram plików z netu tylko te 2-4 GB fotek zapisuje jest w zasadzie nieco mniej ale też dużo bo jakeś 30GB.
Komp ciągle jest w sieci, odtwarza muzykę.
Ten dysk kupiłem w sumie tylko do fotek.
Bo jak przychodzi do szybkiego posortowania 1000 fotek to nie chce mi się czekać aż zdjęcie załaduje się i będzie widoczne w całej okazałości zarówno w thumbie jak i w pełnym podglądzie. Fotka zwykle ma rozmiar 7-8MB więc z oryginalnego dysku samo uzupełnienie podglądu miniaturek trwa wieki a załadowanie fotki przez Acdsee do pełnego podglądu tak samo
Samsung na ten dysk daje 5 lat lub zapis do 75 TB
dysk mam 11 dni i zapisałem już 470GB:) coś jes nie tak z całym moim pomysłem
Może podpowie ktoś co zrobić?
a i jeszcze coś.
dysk ustawiony jest w programie tak aby jak najdłużej żył.