logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić tuner FM USB z anteną do słuchania radia w Windows Media Center?

Prevent 11 Paź 2015 11:07 717 6
REKLAMA
  • #1 15057708
    Prevent
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Jak wyżej w temacie. Chodzi mi po prostu o to czy opłaca się kupować tuner FM z anteną pod USB tylko po to aby posłuchać radia za pomocą programu Windows Media Center. Czy takie rozwiązanie jest cokolwiek warte ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15057748
    Prevent
    Poziom 6  
    No dobra, a może być normalne radio podpięte od AUX ???
  • REKLAMA
  • #5 15058409
    Prevent
    Poziom 6  
    Przepraszam że pytam, ale jakie AUX to ma być:
    - jack 3,5 mm czy może AUX pod USB.

Nigdy tego nie robiłem i jak łączę radio z komputerem po przez jack'a 3,5 to nadal pojawia mi się komunikat o instalacji tunera. Radio to JVC RC W210. Co jest nie tak bądź co robię źle ?
  • #6 15059157
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2360
    Jak podpinasz po aux to musisz włączyć odtwarzać na którym to wejście można po prostu wybrać. Stację ustawiasz sobie bezpośrednio na radiu. Równie dobrze można słuchać samego radia bez podpinania pod komputer, ale jeśli chodzi ci o słuchanie radia na komputerze to spróbuj radia internetowego, większość stacji nadaje także w sieci. Polecam aplikacje Screamer.
  • REKLAMA
  • #7 15199223
    Prevent
    Poziom 6  
    No cóż, nie pali się mi z tym specjalnie, tak tylko chciałem wiedzieć. Przemyśle jeszcze sprawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują, czy warto inwestować w tuner FM USB z anteną do słuchania radia w Windows Media Center. Wskazują, że lepszym rozwiązaniem może być podłączenie tradycyjnego radia przez AUX, co pozwala na słuchanie stacji bez potrzeby instalacji dodatkowego sprzętu. Zwracają uwagę na konieczność odpowiedniego ustawienia głośności, aby nie uszkodzić sprzętu. Pojawia się również sugestia korzystania z radia internetowego jako alternatywy, z poleceniem aplikacji Screamer.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA