jestem w trakcie robienia programatora si prog pod pony proga .w trakcie przeglądania schematu nasunęły mi się pewne pytania i wątpliwości
1.w schemacie jest możliwość wyboru zasilana
-czy lepiej ciągnąć zasilanie zewnętrzne (czy obciążalość com-a jest wystarczająca i nie ma takiej potrzeby )
2.jeśli lepiej użyć zewnętrzne zasilanie to użyć +5V czy +12V z zasilacza pc?
(5V może być za małe a z 12V lm2936 będzie musiał zrzucić 7V )
3.ciekawi mnie brak połączenia na schemacie 2-giej nogi od com-a (2-ga i 3-cia noga to nadajnik i odbiornik!-ale może tak ma być)
pewnie okaże się że wybór zasilania zależny jest od typów programowanych kości , zasilanie lepiej pociągnąć z +12V(prąd pobierany przez układ jest niewielki)a brak połączenia 2-giej nogi od com-a to normalka
niemniej jestem ciekaw waszych doświadczeń z tym programatorem
Przeniesiono z Audio
j.
Przeniesione z Programowanie Ogólne. - arnoldziq
1.w schemacie jest możliwość wyboru zasilana
-czy lepiej ciągnąć zasilanie zewnętrzne (czy obciążalość com-a jest wystarczająca i nie ma takiej potrzeby )
2.jeśli lepiej użyć zewnętrzne zasilanie to użyć +5V czy +12V z zasilacza pc?
(5V może być za małe a z 12V lm2936 będzie musiał zrzucić 7V )
3.ciekawi mnie brak połączenia na schemacie 2-giej nogi od com-a (2-ga i 3-cia noga to nadajnik i odbiornik!-ale może tak ma być)
pewnie okaże się że wybór zasilania zależny jest od typów programowanych kości , zasilanie lepiej pociągnąć z +12V(prąd pobierany przez układ jest niewielki)a brak połączenia 2-giej nogi od com-a to normalka
niemniej jestem ciekaw waszych doświadczeń z tym programatorem
Przeniesiono z Audio
j.
Przeniesione z Programowanie Ogólne. - arnoldziq