logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

vw passat b6 2.0tdi 170KM - Opis sprawdzenia Pompowtrysków jak odczytać

87kamil 27 Paź 2015 22:22 8415 7
REKLAMA
  • #1 15101706
    87kamil
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    witam wysłałem pompowtryski siemensa vw passat b6 2.0tdi 170KM - Opis sprawdzenia Pompowtrysków jak odczytać do sprawdzenia i dostałem taki wydruk potrafi ktoś odczytać te parametry i coś wiecej napisać co jest grane z góry dziękuję za pomoc
    vw passat b6 2.0tdi 170KM - Opis sprawdzenia Pompowtrysków jak odczytać
  • REKLAMA
  • #2 15101903
    szymitsu21
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1300
    Według tego wszystkie wtryskiwacze nadają się do regeneracji.

W rubryce "Q" masz wartości z odchyłkami maksymalnymi a w kolejnych;
    Q inj 1
    Q inj 2
    Q inj 3
    Q inj 4

Wartości jakie są na wtryskach. czyli odbiegają od norm z rubryki "Q"

Dodam jeszcze, że "E-BIP" to jest czas reakcji wtryskiwacza na impuls elektryczny, ale to masz w normie.
  • REKLAMA
  • #3 15101929
    87kamil
    Poziom 8  
    Właśnie podobno tych się nie regeneruje zaproponowali mi czyszczenie i kalibracja za tysiąc złotych czy jest szansa ze jeśli sam je wyczyszcze za pomocą Liqui Molly 5154 będzie poprawa samochód zachowywał sie dobrze tylko puki się nie rozgrzać to kopci na bialo/niebiesko
  • REKLAMA
  • #5 15102121
    87kamil
    Poziom 8  
    Tak auto obecnie stoji u trzeciego mechanika oleju ani płynu chłodniczego nie bierze oni Ne mogą znaleźć przyczyny ręce mi opadają
  • #6 18304269
    rafcio1230
    Poziom 11  
    Ocena: 27
    Witam , mam ten sam problem z tymi wtryskami .
    Co ,jeżeli mozna zapytac bylo z tymi wtryskami ? Poszły do regeneracji ? Czy pomógł ten płyn ?
  • #7 18304285
    87kamil
    Poziom 8  
    Witam nietety tych wtryskiwaczy nie da sie regenerowac chyba ze pandnie cewka ale wtedy nie zapala ja kupilem caly silnik za 3600 z turbina bo same pompowtryski kosztowaly ok 2500 ze sorawdzonego źródła
  • REKLAMA
  • #8 18304324
    rafcio1230
    Poziom 11  
    Ocena: 27
    Zrobilem właśnie remont silnika tzn.wymiana pierścieni , szlifowanie zaworów ,nowe prowadnice zaworowe , pompki zostały stare ,ale troche ciężko pali -za 3 razem bez gazu .
    Jak jest juz ciepły, silnikiem trzęsie troche ,raz chodzi dobrze a po chwili znów trzepie nim .
    Ogólnie jeździ bardzo żwawo ,ale to trzepanie mnie denerwuje .Muszę chyba sprawdzic vagcomem te wtryski Na kompie -delphi -pokazywał troche rozbieżne wartości na 1 wtrysku .Rozebrałem samą głowice z końcówką i poczyścilem ją troche ,jednak po złożeniu nie widziałem poprawy .

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zadał pytanie dotyczące odczytu parametrów pompowtryskiwaczy Siemensa, które wysłał do sprawdzenia. Odpowiedzi wskazują, że wszystkie wtryskiwacze nadają się do regeneracji, a ich wartości odbiegają od norm. Użytkownik rozważa czyszczenie i kalibrację wtryskiwaczy, jednak pojawiają się obawy dotyczące dymienia na biało/niebiesko, co może sugerować problemy z olejem lub nadmiarem paliwa. Inni uczestnicy dyskusji podzielili się doświadczeniami związanymi z regeneracją wtryskiwaczy oraz problemami z silnikiem, w tym trudnościami z odpalaniem i drżeniem silnika. Wskazano również na możliwość użycia płynów czyszczących, takich jak Liqui Moly 5154, oraz na konieczność diagnostyki VAG-COM.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA