Zgadzam się z tym że pre-heater to raczej rzecz niezbędna przy dzisiejszej technologii, ogólnie gdybym naprawde fachowo zajmował się naprawą i miał duży rynek to bym też bez zastanowienia hot-air'a na stacje z podczerwienią zamienił, jak zobaczyłem co te cudo potrafi to mi szczęka opadła prostota+skuteczność, klej nawet problemów nie sprawia.
A tak już bardzo off topic, to ostatnio przeglądałem chińskie forum, jak popatrzyłem na czym i jak oni pracują, to szczerze powiem że my jesteśmy dobre kilka lat do tyłu ze swoimi HA niczym ludzie pierwotni biegający jeszcze z maczugami w porównaniu do nich

Bo u nich podstawowy zestaw to : profesjonalny mikrokop z podłączeniem do kompa, profesjonalny oscyloskop, profesjonalny miernik sygnału (nie badziew z migajacą diodą) dający ładnny wydruk fali (przy problemie z zasięgiem najpierw mierzą później wyemieniają bo wiedzą co, u nas to wiadomo najpierw się wymienia a później się sprawdza czy dobrze trafiliśmy

) do tego jeszcze maja pre-heater, stacje IR i mase innych zabawek, myśle że jedynie z takim osprzętem ktoś w dużym mieście może powiedzieć że naprawde fachowo zajmuje się naprawami.