logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Keeway hurricane 2t - Skuter zgasł i nie odpala/Sucha świeca

Dawca z Keeway 01 Gru 2015 19:45 4914 2
REKLAMA
  • #1 15202197
    Dawca z Keeway
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Witam mam problem jechałem sobie normalnie nagle takie było przerwanie i skuter zgasł tak jakby mu brakło paliwa ale niestety to nie było to . Bak prawie do połowy . Na początku miałem problem z iskrą więc myślałem że to wymieniłem kapturek itd iskra znowu była .No to pełny nadziei , że odpali i sobie pojadę bum nic się nie dzieje kopie i kopie i kopie nic . Nagle raz coś strzeliło z wydechu i tyle . Wyjmuje świece suchutka . A dzień wcześńiej normalnie jeździłem . Gaźnik jest nowy 19 dellorto
  • REKLAMA
  • #2 15203263
    ...KUBA...
    Poziom 25  
    Ocena: 314
    Spróbuj odpalić go z kielicha, ściągnij rurę doprowadzającą powietrze z filtra paliwa do gaźnika, odkręć manetkę gazu na max i wlej jakieś 2-4ml(nie przesadź bo może wywalić uszczelniacze wału, o ile nie jest to właśnie obecna przyczyna niepalenia) mieszanki do gardzieli gaźnika. Po tym spróbuj kręcić silnikiem i spodziewaj się odpalenia, jak odpali, to trzeba szukać w układzie paliwa, zbiornik, kranik, filterek, gaźnik.. jak nie odpali to iskra albo komprecha..
  • #3 15205258
    Dawca z Keeway
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Wiesz co chyba znalazłem wina sucha świeca na maks wgl nie dochodzi paliwo coś nie tak . Ale tu przyczyn może być wiele np podciśnienie itd
REKLAMA