logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DAF 95xf - Wymiana silnikia. ile waży? wyjac ze skrzynią.

1991keda 02 Gru 2015 09:39 1656 3
REKLAMA
  • #1 15203629
    1991keda
    Poziom 15  
    Ocena: 148
    Witam. Jak w temacie nie wiem czy silnik wyjąć ze skrzynią razem czy bez? Kolejne pytanie to mam silnik z automatycznej skrzyni a chce go założyć do manualnej. Czy Koło zamachowe sprzęgło i docisk. są takie same i mogę je zostawić czy nie bardzo?
    Silnik wymieniam bo z niewiadomych przyczyn ubywało płynu po czym zapaliło się OIL LEVEL HIGH. wiec wymiana teraz.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 15228149
    1991keda
    Poziom 15  
    Ocena: 148
    Co sie okazało nie wymieniłem jeszcze silnika ponieważ broki od płynu są jeszcze pod pokrywą szklanek od rozrządu. I tam zgniły. nie wiem czemu ten daf taki jest ale co chwila jakiś brok zgnije. i 2 razy chłodnice oleju wymieniłem.
  • REKLAMA
  • #3 15232886
    andrzejpodgajny
    Poziom 10  
    Ocena: 18
    Wydaje mi się że sporo dafów ma ten problem z płynem. u mnie niby wszystko jest ok i nie przybywa oleju ale w ciągu roku zje ok 15l płynu chłodzącego i nie wiadomo gdzie się podziewa, żadnych wycieków itp. mam go 8 lat i praktycznie od początku tak jest, co do chłodnic oleju to podejrzewam że po prostu świadczy to o jakości części zamiennych.
  • #4 15233624
    saron22
    Specjalista - Samochody Ciężarowe
    Ocena: 1601
    andrzejpodgajny napisał:
    Wydaje mi się że sporo dafów ma ten problem z płynem. u mnie niby wszystko jest ok i nie przybywa oleju ale w ciągu roku zje ok 15l płynu chłodzącego i nie wiadomo gdzie się podziewa, żadnych wycieków itp. mam go 8 lat i praktycznie od początku tak jest, co do chłodnic oleju to podejrzewam że po prostu świadczy to o jakości części zamiennych.

Zrób uszczeliki pod głowicą i powinno być OK.
REKLAMA