Cytat: Czy napięcie zasilania mam mierzyć na złączu 5-stykowym między stykiem 4 i 5? Ma być 24V
Tak i tak (albo trochę więcej niż 24V, a napięcie powinno być takie samo jak zmierzone pomiędzy zaciskami śrubowymi 14 i 17. Opis wyprowadzeń jest na samej płytce odbiornika)
Cytat: Jeśli nie będzie, to oznacza to problem z płyta główną?
Tak ale jesli ona poprawnie działa to mało prawdopodobne (prędzej z transformatorem), zresztą odbiornik może chodzić od 12V więc raczej problem nie w zasilaniu a w wadliwym odbiorniku - albo źle lub ze zwarciem podpiętym kablu antenowym i antenie.
Cytat: Na odbiorniku przy bramie mam napis FIX2 - czy to oznacza, że on jest dwukanałowy?
Tak
Cytat: Na odbiornikach przy dwóch bramach garażowych mam napis FIX1 - czy one są jednokanałowe?
Tak
Cytat: Dlaczego są tam rożne odbiorniki? Wszystko jest obsługiwane pilotami FAAC FIX3.
Brama może mieć dodatkową funkcję - furtki (otwiera się tylko jedno skrzydło) obsługiwaną drugim kanałem odbiornika - może montażysta po to to użył 2 kanałów. U ciebie i tak nie ma czym użyć 2 kanału bramy bo masz 3 (i 2) a nie 4 kanałowe piloty.
W załączniku instrukcja odbiornika,