Autem jeździłem standardowo, do pracy ,sklepu i tyle. Nie było żadnych problemów, odpalał ciepły, zimny bez problemu, obroty trzymał nie falował, aku zawsze naładowane.Pewnego dnia podjechałem pod dom, zgasiłem, zamknąłem poszedłem do domu. Sąsiad który wraca do domu w nocy widział ze stoję na awaryjnych-nie wiedział że jestem w domu- więc nic nie mówił. Ja gdy rano chciałem jechać do pracy nie mogłem już nawet otworzyć go z pilota, pomyślałem ze padła bateria w pilocie. otworzyłem z klucza nawet nie chciał zakręcić. Dobra myślę sobie aku padło lub co gorsza jakiś szczur,fretka(takie przypadki mieli sąsiedzi. No wiec kable w ruch, ok 10 min ładowania, kręcę i kręcę i nic. Poddaje się i jadę drugim autem do pracy-wracam. Dzwonię po gościa z ADAC. I znów to samo kable i kręcimy nie załapuje.Wtedy przełączył mnie na jego baterię. Mam ładowanie stałe. Wziął miernik moja bateria ok, każdy bezpiecznik ok, masa jest. -ja w miedzy czasie chciałem otworzyć szybę zapaliły się światła, gaszę światła opuszcza się szyba, wyłączam klimę (nigdy nie działaly mi nawiewy na samym zapłonie, żeby działały musiałem odpalić samochód)zaczyna trąbić, naciskam na kierownicę i centralny szaleje.Wszystko na przemian wszystko miga jak choinka. Gość z ADAC rozkłada ręce i stawia diagnozę - głowny sterownik lub BSI. Sugeruje mi ASO. Grzecznie odmówiłem wiadoma przyczyna Euro kosztuje;). - Dodać mogę ze pogoda była ładna ok 25+. więc zalanie jest niemożliwe. Auto odstawione lawetą do mechanika, sprawdzenie całej elektryki czy może jednak nie jest jakiś kabelek przegryziony czy cos. Ale jest wszystko ok. lecz auto i tak dalej nie pali. Reszta histori wygląda podobnie. Od mechanika do mechanika.
Dodano po 3 [minuty]: szymon198312 wrote: Te wszystkie diagnozy ze sterownik, że bsi to chyba ktoś tam w ciemno stawiał. zapewne wiązka nie została sprawdzona pod kątem uszkodzeń mechanicznych i przejść. Jeśli jesteś pewny ze masz problem ze sterownikiem i bsi to za pieniądze które wydales na próbę naprawy kupilbys za 200 zł cały zestaw czyli pilot z immo, bsi, ecu i bez stresu w kilka minut auto odpali, o ile jest wina po stronie sterownika.
Możesz mi polecić jaki zamiennik sterownika mogę kupić??