logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zagłuszacz przenośny WiFi Kamer bezprzewodowych itd.

19 Gru 2015 20:39 26403 7
  • #1 15254357
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #2 15254444
    freebsd
    Poziom 42  
    Ocena: 2029
    podsedek napisał:
    czy dyktafonu
    Urządzenia z linków nie zakłócają pracy dyktafonów, lub zamaskowanych urządzeń w: zegarkach, zapalniczkach, brelokach, okularach, przedłużaczach, imitacjach czujek dymu, itp. Nie zakłócają kamer bezpośrednio nagrywających obraz, lub kamer przewodowych. Nie zakłócają nawet mniej lub bardziej profesjonalnych podsłuchów bezprzewodowych. Zakłócają pracę urządzeń korzystających z transmisji WiFi i z transmisji za pomocą sieci komórkowych (w specyfikacji trzeba zobaczyć czy wszystkich).
  • #3 15254469
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 15254555
    freebsd
    Poziom 42  
    podsedek napisał:
    no to mnie zmartwiles, kolega który ma ten droższy twierdzi,ze zaklocilo mu to nagrywanie takiej zwyklej kamerki recznej w domu. zastanawiam się jakim cudem. oszukal mnie? w sumie to nie miał powodu żeby to robic.

Niech Ci pokaże.
    Kiepską kamerę potrafi zakłócić telefon podczas rozmowy (nadawania), ale musi musi to być mała odległość, coś jak "obudowa przy obudowie". Prawdopodobnie ten sam efekt uzyskał by przykładając swoją kamerę w pobliżu szczeliny drzwiczek zamkniętej i pracującej mikrofalówki.

podsedek napisał:
    nie ma czegoś uniwersalnego żeby mieć pewność, że nikt mnie nie nagra itd.?
    Generalnie nie ma.
    Są kombajny potrafiące wiele - ale tylko pod warunkiem, że zabezpieczamy się przed amatorami.

Dodano po 7 [minuty]:

@podsedek Popraw swoje posty i tytuł, np.: zdania zaczynaj dużą literą.
  • #5 15255250
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1699
    podsedek napisał:
    nie ma czegoś uniwersalnego żeby mieć pewność, że nikt mnie nie nagra itd.?

A jak chcesz zakłócić nagrywanie np. przy pomocy dyktafonu umieszczonego w kieszeni? Teraz dyktafon jest standardowo w każdym telefonie komórkowym - nigdzie niczego nie wysyła, nagrywa na wewnętrznej karcie pamięci.

Zakłócanie kamer monitoringu przewodowego to kolejny chwyt rodem z amerykańskich filmów.

Jak nie chcesz żeby Cię ktoś nagrywał, to się po prostu nie pojawiaj tam gdzie mogą nagrywać, albo nie mów i nie rób niczego co może Tobie zaszkodzić gdyby takie nagranie wypłynęło, albo po prostu zmień branżę.

freebsd napisał:
    Popraw swoje posty i tytuł, np.: zdania zaczynaj dużą literą.
    Jak już Kolega zwraca komuś uwagę, to dobrze byłoby żeby Kolega najpierw sam rozumiał co pisze.
    Otóż wyjaśniam Koledze, że w języku polskim to: a jest duża litera, natomiast to: A jest wielka litera.
    Czy tą subtelną różnicę jest Kolega w stanie zrozumieć?
  • #6 15255366
    freebsd
    Poziom 42  
    Artur k. napisał:
    Jak już Kolega zwraca komuś uwagę, to dobrze byłoby żeby Kolega najpierw sam rozumiał co pisze.
    Zamiast raportować najpierw poprosiłem o poprawienie. Uważa, że tak jest lepiej.

Artur k. napisał:
    Otóż wyjaśniam Koledze, że w języku polskim to: a jest duża litera, natomiast to: A jest wielka litera.
    Czy tą subtelną różnicę jest Kolega w stanie zrozumieć?

Ja posiłkowałem się tą stroną: http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/;443
  • #7 15255390
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1699
    freebsd napisał:
    Ja posiłkowałem się tą stroną: http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/;443

Jak widać język się zmienia. Mnie jeszcze w szkole podstawowej (daaawno temu) uczono że zdania zaczyna się wielką literą, a nie dużą literą.
  • #8 15256212
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2817
    Polecam do przeczytania wyjaśnienie UKE odnośnie stosowania i sprzedawania zagłuszaczy. SĄ NIEGALNE.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat skuteczności przenośnych zagłuszaczy WiFi i kamer bezprzewodowych, obawiając się o możliwość podsłuchu w swojej branży. Odpowiedzi wskazują, że urządzenia z linków nie zakłócają pracy dyktafonów ani kamer przewodowych, a ich działanie ogranicza się głównie do zakłócania transmisji WiFi i sieci komórkowych. Użytkownicy podkreślają, że nie ma uniwersalnych rozwiązań do zabezpieczania się przed nagrywaniem, a skuteczność zagłuszaczy może być ograniczona. Dodatkowo, poruszono kwestie legalności stosowania zagłuszaczy w Polsce.
REKLAMA