Witam, ostatnio po głowie chodzi mi żeby pobawić się z odbiornikami UKF. Zrobić coś prostego może ściągnąć coś z tranzystorowych odbiorników Unitry. Czytam trochę na elektrodzie i na innych stronach, teraz chciał bym coś zrobić w praktyce. Podpowiedzcie mi jak zacząć, od czego Wy zaczynaliście. Jakich narzędzi będę potrzebował na początek. Nie chcę zbyt dużo inwestować bo nie wiem czy się nie zniechęcę. Na dzień dzisiejszy mam lutownicę i multimetr uniwersalny i dwie płytki z nie wszystkimi częściami z odbiorników. Za wszelką pomoc dziękuję, myślę że jest więcej takich osób jak ja i też skorzystają z tego tematu. Pozdrawiam.
P.S. Myślałem o zdobyciu jakiegoś odbiornika typu Narew, Śnieżnik i wykonaniu poszczególnych bloków samemu i poeksperymentowaniu trochę z nimi. Najwięcej zabawy chyba jest z głowicami o ile się nie mylę.
P.S. Myślałem o zdobyciu jakiegoś odbiornika typu Narew, Śnieżnik i wykonaniu poszczególnych bloków samemu i poeksperymentowaniu trochę z nimi. Najwięcej zabawy chyba jest z głowicami o ile się nie mylę.