logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AEG B300-52 - Czy warto kupić tę sprężarkę tłokową? Opinie i doświadczenia

Nenax 28 Gru 2015 13:59 4164 10
REKLAMA
  • #1 15275878
    Nenax
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Ostatnio pojawiły się na rynku sprężarki tłokowe AEG. Zainteresowała mnie szczególnie B300-52 ma dobre parametry i cena jest niska jak na taki sprzęt.
    Ma ktoś taką sprężarkę no i czy to nie jest jakaś chińszczyzna za 3900,zł.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 15276685
    mychaj
    Poziom 35  
    Ocena: 939
    AEG:
    B300-52
    Ciśnienie bar.: 10
    Moc silnika kW: 4
    Wydajność l/min: 525
    Wydajność m3/h: 31,5

KUPCZYK:
    KK650/200
    606 l/min. (36,4 m3/h)
    Moc silnika 4,0kW (5,5KM)
    Ciśnienie maksymalne 10 bar

GUDEPOL:
    GD 59-270-650
    Wydajność ssawna [l/min]: 653
    Wydajność ssawna [m3/h]: 39
    Pojemność zbiornika [litry]: 270
    Ciśnienie max [bar]: 10
    Moc silnika [kW]: 4,0

Co w tym AEG jest takie atrakcyjne (chyba to że nalepka made in germany? bo pompy raczej identyczne)
  • REKLAMA
  • #3 15276801
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 15277024
    Krzysztof Reszka
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1547
    Wyglądają ładnie ale jak większość molochów ktoś im produkuje te kompresory , zresztą sami to przyznają na swojej stronie. Ale nie przekreślał bym ich tak od razu .
    Cytat ;
    Sprężarki oferowane państwu to najnowsze osiągnięcia techniki .
    AEG to niemiecka firma, która na rynku jest dokładnie 101 lat. AEG należy do grupy kapitałowej TTI GROUP, do której należą takie firmy jak AEG, MILWAUKEE, RYOBI, DREBO.
    Produkty AEG cechują się wysoką niezawodnością . Nad opracowaniami technicznymi pracują najlepsi specjaliści branży technicznej. Produkcja sprężarek w obecnych czasach to bardzo złożony proces. Obecnie producenci korzystają z bardzo wielu poddostawców z różnych krajów. Sami producenci mają rozsiane fabryki po różnych miejscach na Świecie. Jednak najważniejszą rzeczą jest bardzo dobra kadra techniczna i wykonanie urządzenia w super jakości.
    Produkty AGD gwarantują poprawność techniczną na najwyższym poziomie.
    W swojej ofercie proponujemy sprężarki tłokowe od mocy 0,3 HP do 2 x 10 HP , śrubowe od 2,25 HP do 125 HP
    Zapewniamy doradztwo techniczne w doborze sprężarki pod indywidualne potrzeby klienta.
    Sprawdzić serwis dostępność części i zdecydować.
  • REKLAMA
  • #5 15277218
    Nenax
    Poziom 8  
    Super tyle że Kupczyk nic mi nie mówi to samo Gudepol za AEG przemawia to co napisał Krzysztof 101 lat tradycji. Jeszcze trochę poszukam. A i jeszcze jedno dowiedziałem się że dla AEG kompresory produkuje FIAC czyli włoska firma.
  • #6 15277365
    mychaj
    Poziom 35  
    Nic ci nie mówi bo nie interesowałeś się sprężarkami, obie firmy mają po 25 lat - nie chcę być posądzony o reklamę ale przynajmniej składają kompresory w Polsce dając ludziom pracę.
    I składają je w większości przypadków z tych samych komponentów. Ale ja akurat wiem ( z codziennej pracy) jak działa magiczny napis: made in germany .
  • #7 15277947
    Nenax
    Poziom 8  
    Składają i tu jest właśnie pytanie z czego to składają? Nie chcę wieżyć że z importu wschodniego ale cena może o tym swiadczyć w wielu przypadkach.
  • REKLAMA
  • #8 15278183
    mychaj
    Poziom 35  
    No akurat ceny są bardzo zbliżone do polskich, jeśli chodzi o AEG - na pewno nie są produkowane a tym bardziej składane w Niemczech. Możliwe że we Włoszech jeśli to są pompy FIAC. ( nie wykluczam także że przypływa kontener , w fabryce składają do kupy - można wtedy napisać Made in EU i wio do ludzi)
    Molochy (koncerny) wykorzystują nazwy marek mających ugruntowana pozycję na rynku i to tylko tyle - jest popyt jest i podaż.Dla mnie nie ma większej różnicy czy to aeg, kupczyk , kapral, metabo, gudepol itd...technicznie jedno i to samo , tylko kwestia patriotyzmu :D
    Jeżeli chodzi o polska produkcję pomp do kompresorów to wg. moich informacji powoli przestaje się opłacać produkcja od odlewu do gotowca.
    Nikt kto na poważnie potrzebuje sprężonego powietrza nie kupuje tłokówki , tylko śrubę.
    Jak już też napisano poważne tłokówki to z polskich WAN lub AIRPOL , z zagranicznych KAESER , ATLAS.
  • #9 15278524
    Nenax
    Poziom 8  
    Dzięki- temat rzeka ale mam już ofertę od "abc Kompresory" dali mi konkretny rabat za AEG B 300-52 i jednak się zdecyduję na tą firmę. Abc kompresory handluje też gudepolem i zapewniali mnie że to też dobry produkt składany z części Fiaka ale w Legnicy czyli w Polsce.
    Pozdrawiam i "DOSIEGO ROKU"

Po pierwszych próbach prosimy o opinie i o zamknięcie wątku.

Moderator ; Krzysztof Reszka
  • #10 15304747
    Nenax
    Poziom 8  
    Znakomity sprzęt. W porównaniu z poprzednim to kosmos. Cicha praca wydajność taka jak napisano a może nawet lepsza. Podsumuję tak polecam AEG warto poszukać może ktoś sprzedaje taniej ale ja nie znalazłem
  • #11 15304760
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja na temat sprężarki tłokowej AEG B300-52 koncentruje się na jej parametrach technicznych, jakości wykonania oraz porównaniach z innymi modelami. Użytkownicy podkreślają, że AEG, mimo że jest marką z długą tradycją, produkuje urządzenia, które mogą być składane z komponentów pochodzących z różnych krajów, co budzi wątpliwości co do ich jakości. Wiele osób zauważa, że sprężarki AEG są konkurencyjne cenowo, ale niektórzy ostrzegają przed niską jakością produktów w tej kategorii. Ostatecznie, jeden z użytkowników wyraził pozytywną opinię po pierwszych próbach z AEG B300-52, podkreślając jej cichą pracę i wydajność.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA