W amplitunerze nie ma wejścia PC a chcę żeby komputer działał z TV jako monitorem. Kabel HDMI od PC do TV może mi się nie zmieścić w korytku. Można jakoś komputer podłączyć do amplitunera?
Rozumiem że amplituner chcesz mieć użyty w celach dźwiękowych.
Zatem podłącz komputer bezpośrednio z karty dźwiękowej do amplitunera za pomocą kabla Jack 3,5- 2x chinch.
Teraz pozostaje kwestia puszczenia obrazu z PC na TV.
Zgodne z Windows Vista Premium oraz gotowe na Windows 7 (Windows 10 działa bez zarzutu)
mGPU NVIDIA ION
16 procesorów strumieniowych
Zintegrowane procesory Intel Atom N330 (dwurdzeniowy)
Magistrala 533 MHz
HDMI (z 7.1-kanałowym audio), wyjścia DVI i VGA
Zgodny z HDCP
2 x DDR2 DIMM
Pamięci DDR2-667/800
Obsługa maksymalnie do 4GB pamięci DDR2
Dołączony zewnętrzny zasilacz 19V AC/DC
Zintegrowany moduł WiFi 802.11n WiFi
Złącze Mini PCI Express
Zgodność z Microsoft DirectX 10 i OpenGL 2.1
Obsługa NVIDIA CUDA™ i PhysX™
Zgodność z technologią NVIDIA PureVideo™ HD
Nie widzę innej możliwości jak podłączenie do TV poprzez HDMI.
Tzn. jest jeszcze możliwość puszczenia obrazu poprzez VGA lub DVI ale to nic nie zmienia.
kamys3 napisał:
A Kabel hdmi od pc do Tv może mi się nie zmieścić w korytku
Nie wiem gdzie tu masz problem.
Pc możesz podłączyć do wejścia hdmi game ( in ) - > następnie kolejnym kablem z wyjścia hdmi ( out ) wysłać sygnał do tv.
Aby podłączyć komputer do amplitunera Pioneer VSX 529, który nie ma dedykowanego wejścia PC, można wykorzystać wyjście audio z karty dźwiękowej komputera, łącząc je z amplitunerem za pomocą kabla Jack 3,5 mm do 2x RCA (chinch). W celu przesłania obrazu na telewizor, sugerowane jest użycie złącza HDMI, które może być podłączone do innego wejścia HDMI w telewizorze, a następnie przesłanie sygnału audio z telewizora do amplitunera. Alternatywnie, można rozważyć użycie złącza VGA lub DVI, chociaż HDMI jest preferowane. W przypadku zajętych wejść HDMI w amplitunerze, można przełączać kable lub podłączyć wszystko do telewizora, a następnie przesłać dźwięk do amplitunera. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.